Wijziging ISDE-subsidie: nu ook voor één isolatiemaatregel

Waar je voorheen minimaal twee isolerende maatregelen moest laten uitvoeren voor een subsidieaanvraag, is het vanaf volgend jaar mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen voor één isolatiemaatregel. Met die isolerende maatregel kun je dit jaar al aan de slag. Heb je na 2 april 2022 bijvoorbeeld een vloer, spouwmuur of dak laten isoleren, dan kun je vanaf volgend jaar een subsidieaanvraag indienen bij het RVO. Voor een isolerende maatregel kun je ongeveer 15% van de kosten als subsidie ontvangen.

De ISDE-subsidie is een landelijke subsidie waarmee je als woningeigenaar subsidie kunt aanvragen wanneer je je woning gaat isoleren, een zonneboiler of warmtepomp aanschaft of wanneer je de woning laat aansluiten op een warmtenet. Bij het isoleren geldt het als voorwaarde dat je minimaal twee maatregelen moet laten uitvoeren. Dit gaat vanaf volgend jaar veranderen, zodat je ook voor één isolerende maatregel subsidie kunt aanvragen. Let op: één van de voorwaarden is dat de uitvoering is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De uitvoering mag je niet zelf doen.

Eén of twee isolerende maatregelen
Voer je dit jaar (na 2 april 2022) één isolerende maatregel uit en wil of kun je geen tweede maatregel erbij laten doen? Dan kun je vanaf volgend jaar dus een subsidieaanvraag doen om 15% van de kosten als subsidie te ontvangen.
Ga je twee of meer isolerende maatregelen uitvoeren? Dan kun je ongeveer 30% van de kosten ontvangen als subsidie. Voor een subsidieaanvraag van twee of meer isolerende maatregelen hoef je niet tot volgend jaar te wachten, ook dit jaar kun je hiervoor al een aanvraag doen.

Energiecoach denkt graag mee
Wil je een isolerende maatregel laten uitvoeren, maar weet je nog niet goed wat het beste is om te doen? De energiecoaches van Veluwe Duurzaam denken graag met je mee! Vraag gratis een gesprek aan en bekijk samen wat mogelijk is in jouw woning.

7 gedachten over “Wijziging ISDE-subsidie: nu ook voor één isolatiemaatregel”

  1. Pingback: italian music restaurant

  2. Pingback: background music

  3. Pingback: bossa nova piano

  4. Pingback: relaxing piano music

  5. Pingback: spring sunset jazz

  6. Pingback: depression therapy san diego

  7. Pingback: เครื่องพ่นละอองฝอย

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud