De hybride warmtepomp werkt op stroom en komt naast je cv-ketel te hangen. Buiten wordt een apparaat geplaatst dat lijkt op een airco. Dit apparaat zorgt ervoor dat er warmte uit de buitenlucht wordt gehaald door middel van een ventilator. Wanneer je de hybride warmtepomp aanschaft, houd je je cv-ketel. De cv-ketel blijft voor warm water zorgen en de pomp voorziet het huis van warmte. Is het een extreem koude dag? Dan slaat de cv-ketel erbij aan om je huis warm te houden.

Voordelen

  • Je kunt de hybride warmtepomp gebruiken in een matig geïsoleerde woning. Heb je bijvoorbeeld dubbelglas, spouwmuurisolatie en een matige vloer- en dakisolatie? Dan heb je al voordeel van deze pomp.
  • In de meeste gevallen hoef je geen nieuwe radiatoren aan te schaffen.
  • Het is een goede tussenstap om naar aardgasvrij te gaan.

Mogelijkheden
Vanaf 2020 moet je in elke kamer afzonderlijk de temperatuur kunnen regelen als je een hybride warmtepomp wilt aanschaffen. Een installateur kan de knoppen van een de radiatoren eventueel vervangen als dat nodig is. Ook het installeren van de hybride warmtepomp en de buitenunit moet door een installateur worden gedaan.

Kostenplaatje(s)
Het aanschaffen van een hybride warmtepomp kost tussen de € 3.600,- en € 4.600.


Subsidiemogelijkheden
Het is mogelijk om subsidie aan te vragen. Je kunt de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) aanvragen. De subsidie die je kunt ontvangen ligt tussen de € 1.500,- en € 1.800,-.

Voorbeeldwoning

Categorie: Energieopwekkers

Anderen zochten ook naar

Scroll naar top
Skip to content