Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

In de hoogstamboomgaarden vind je nog oude fruitrassen, die belangrijk zijn voor de natuur. Het is belangrijk om deze boomgaarden te behouden door ze te snoeien. Hiervoor is Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) op zoek naar vrijwilligers. Er wordt een meerdaagse opleiding georganiseerd om de snoeikennis over te brengen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor de informatieavond op 31 mei 2022.

Op dinsdag 31 mei organiseert SLG een informatieavond voor geïnteresseerden in het stadhuis van Hattem. Aanvang is om 19.30 uur. Tijdens de informatieavond wordt er meer informatie gegeven over de opleiding en de taken van de nieuwe hoogstambrigade.

Meerdaagse opleiding hoogstambrigade
Hoogstamboomgaarden zijn bijzondere landschapselementen: mooi om te zien, heerlijk om van te plukken en met grote ecologische en cultuurhistorische waarde. Door goed te snoeien worden de hoogstambomen behouden. De deelnemers leren tijdens de opleiding hoe dat werkt. Zo leren ze over het snoeien van de fruitbomen in de zomer en winter, het herstellen van oude hoogstamboomgaarden, bijvriendelijk boomgaardbeheer en de aanplant van jonge fruitbomen.

Adviseur Eward Timmerman van SLG geeft de opleiding. Deze bestaat uit vijf theorieavonden en vier praktijkochtenden. Deze dagen zijn verdeeld over de seizoenen. De eerste theorieavond vindt plaats op 9 juni in het stadhuis van Hattem. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar het is niet vrijblijvend. Als tegenprestatie wordt er aan de nieuw opgerichte Hoogstambrigade gevraagd om zelfstandig aan de slag te gaan in diverse boomgaarden in de gemeente Hattem. Het gaat om een aantal werkdagen per jaar.

Aanmelden
Aanmelden voor de informatieavond kan via de website van SLG: landschapsbeheergelderland.nl/hoogstambrigade-hattem. Via deze website kunnen geïnteresseerden zich ook direct aanmelden voor de opleiding. Aanmelden voor de opleiding kan natuurlijk ook na de informatieavond.

De opleiding hoogstamfruit vindt plaats dankzij financiering door gemeente Hattem en provincie Gelderland.

6 gedachten over “Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem”

  1. Pingback: Cafe Ambience

  2. Pingback: relaxing sleep music

  3. Pingback: naga356

  4. Pingback: ออกแบบเว็บไซต์

  5. Pingback: ยาเพิ่มขนาด

  6. Pingback: ขายส่งยา

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud