Groene voornemens voor het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar is begonnen. De goede voornemens zijn gemaakt. Maar komt daar ook de tuin in voor? Misschien geen slecht idee om nu al vast stil te staan bij de tuin voor dit jaar. Begin je nu alvast met een plantenplan, dan kun je op het juiste moment zaaien of planten. Hierdoor kunnen de planten sterk en gezond groeien.

Gezonde planten zijn minder aantrekkelijk voor slakken, luizen en ander ongedierte of zieken. Daarom is het belangrijk om planten op tijd de kans te geven te groeien. Daarnaast is het belangrijk om ook op andere punten te letten als je een gezonde tuin wilt.

Water
Een daarvan is besparen op water. Er zijn een paar manieren waarop je dit kunt doen. Let er bijvoorbeeld op dat je planten kiest die geschikt zijn voor jouw tuin. Heb je een schaduwrijke tuin of juist een zonnige tuin? Door de juiste planten te kiezen, hebben ze vaak genoeg aan regenwater. Ook kan een mulchlaag helpen om vocht vast te houden in de grond.

Bevorder de biodiversiteit
Probeer zoveel mogelijk verschillende soorten te planten in de tuin. Zo krijgen ziekten en plagen minder snel de overhand. Bovendien zullen er dan meer vogels, insecten en kleine dieren in de tuin langskomen. Dit is goed voor het natuurlijke evenwicht in de tuin.

Geveltuintje
Wie geen ruimte heeft voor een voortuin en toch meer groen wil in de straat, kan denken aan een geveltuin: een strook groen van ongeveer anderhalve stoeptegel, direct tegen de gevel van een gebouw, zoals een huis.

Balkonplanten
Wie in een flat of appartement woont kan denken aan planten op het balkon. Met hangende planten bespaar je bovendien een hoop ruimte, maar creëer je toch een stukje natuur dicht bij huis. Daar worden ook de bijen, vlinders en vogels blij van.

Vraag gratis een tuincoachgesprek aan
Wil je jouw groene voornemens waarmaken, maar weet je niet goed hoe? Vraag gratis een tuincoachgesprek aan en kom erachter wat jij kunt doen in jouw tuin!

6 gedachten over “Groene voornemens voor het nieuwe jaar”

  1. Pingback: cafe music

  2. Pingback: meditation music

  3. Pingback: relax the nervous system

  4. Pingback: bossa jazz

  5. Pingback: severe storms

  6. Pingback: เครื่องกรองน้ำโคเวย์

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud