Praat mee over windpark Horst en Telgt

Provincie Gelderland, gemeenten Ermelo en Putten en initiatiefnemers Prowind en Veluwe-Energie werken samen aan de ontwikkeling van windpark Horst en Telgt. Het initiatief bestaat uit een windpark in Ermelo en Putten, langs en in de buurt van de A28. 


De initiatiefnemers van windpark Horst en Telgt hebben een concept voorkeursopstelling gemaakt. Dat is een voorstel voor het aantal windturbines, de plek en de hoogte. Daarnaast presenteert provincie Gelderland een conceptvoorstel voor de lokale milieunormen voor het windpark. Met deze normen stelt de provincie grenzen aan de productie van geluid en slagschaduw door de windturbines. Beide conceptvoorstellen kun je vinden op de website van Provincie Gelderland.

De provincie Gelderland en gemeenten Ermelo en Putten willen graag weten wat de mening is van hun inwoners over deze conceptvoorstellen. Deze informatie nemen zij mee in hun overleggen en besluitvorming in februari 2023.

Denk mee!

  1. Op maandagavond 16 januari is er een inloopbijeenkomst over de conceptvoorstellen. De bijeenkomst start om 19.00 uur in ‘Ons Huis’, Zeeweg 100 in Ermelo. Je bent van harte welkom.
  2. Je kunt via een online vragenlijst je mening geven over de conceptvoorstellen. De vragenlijst kun je tot en met dinsdag 24 januari invullen via de website van Provincie Gelderland.
  3. De gemeenteraad van Ermelo bespreekt de conceptvoorstellen in een vergadering op 1 februari 2023. Je kunt daar dan inspreken. Kijk voor meer informatie op onze pagina Vergaderingen.

1 gedachte over “Praat mee over windpark Horst en Telgt”

  1. Pingback: piano jazz

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud