Tel dit weekend de bijen in je tuin

Tel op zaterdag 23 of zondag 24 april 2022 een half uur lang de bijen in jouw tuin of op het balkon. Deze jaarlijkse Nationale Bijentelling is bedoeld om meer te weten te komen over de bijen om hen zo beter te kunnen helpen. Ook als je (nog) geen verstand hebt van de soorten bijen die er zijn kun je meedoen aan de telling. Voor inschrijving, bij-les en het doorgeven van het aantal bijen kun je terecht op de website van de Nationale Bijentelling.

Ruim de helft van de 360 bijensoorten is bedreigd. Dit is niet alleen een probleem voor de bij, maar heeft ook gevolgen voor de mens. 80% van de eetbare gewassen is namelijk afhankelijk van bestuiving. Je kunt de bijen een handje helpen door te zorgen voor meer biodiversiteit. Plant bijvoorbeeld biologische bloemen of een (fruit)boom in je tuin. Voor het planten van een boom kun je subsidie aanvragen.

Ook met een groendak kun je voor meer biodiversiteit in je tuin zorgen. De plantjes op het dak bieden voedsel en een schuilplek voor bijen en andere insecten. Daarnaast geeft een groendak verkoeling, doordat water op de plantjes verdampt en vangt het regenwater op, zodat je het riool kunt ontlasten. Zo biedt een groendak niet alleen voordelen voor de bij, maar ook voor jezelf! Voor een groendak is er ook subsidie beschikbaar.

1 gedachte over “Tel dit weekend de bijen in je tuin”

  1. Pingback: relax

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud