Wijziging Energiebespaarlening: bij zonnepanelen 100% van het leenbudget te gebruiken

Wil je zonnepanelen aanschaffen? Dan kun je hiervoor de Energiebespaarlening aanvragen via het Nationaal Warmtefonds. Voorheen kon je bij deze lening voor zonnepanelen 75% van het leenbudget gebruiken en moest je 25% van het bedrag gebruiken voor een andere maatregel. Vanaf 1 juni 2022 wordt die voorwaarde aangepast en kun je voor de aanschaf van zonnepanelen 100% van het leenbudget gebruiken.

De Energiebespaarlening is een landelijke lening die aan te vragen is via het Nationaal Warmtefonds. Deze lening kun je gebruiken als je bijvoorbeeld gaat isoleren, een warmtepomp gaat aanschaffen, een ventilatiesysteem in huis wilt of zonnepanelen op je dak laat leggen. De wijziging dat het leenbudget vanaf 1 juni 2022 voor 100% te gebruiken is voor zonnepanelen geldt voor zowel woningeigenaren als VvE’s.

Toekomstbestendig Wonen Lening
Naast de landelijke Energiebespaarlening zijn er ook gemeenten die een lening hebben voor o.a. zonnepanelen. Dit is de Toekomstbestendig Wonen Lening. Daarmee kun je een lening aanvragen wanneer je jouw woning toekomstbestendig wilt maken. Denk bijvoorbeeld aan een traplift, zonnepanelen of asbestsanering. Kijk op Veluweduurzaam.nl om te zien of jouw gemeente deze lening heeft en wat de voorwaarden zijn in jouw gemeente voor deze lening.

Energiecoach
Zit je te denken aan zonnepanelen, maar weet je niet of jouw woning hier klaar voor is? Een energiecoach denkt graag met je mee! Ook kan de coach je tips geven om energie te besparen of met je meekijken als je meerdere offertes hebt liggen en graag een onafhankelijk persoon mee laat kijken. Vraag gratis een energiecoachgesprek aan.

6 gedachten over “Wijziging Energiebespaarlening: bij zonnepanelen 100% van het leenbudget te gebruiken”

  1. Pingback: jazz

  2. Pingback: snow jazz

  3. Pingback: cozy outdoor coffee shop ambience

  4. Pingback: Study in Africa

  5. Pingback: บัตร psn

  6. Pingback: Dan Helmer

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud