Laat in juni gratis je tuintegels ophalen door de Tegeltaxi

Inwoners van de gemeenten Harderwijk, Hattem, Ermelo en Putten kunnen in juni gratis hun tuintegels laten ophalen door de Tegeltaxi. Deze ‘taxi’ wordt aangeboden door de gemeenten om inwoners te stimuleren om tegels te vervangen door groen. Inwoners die aan de slag gaan met hun tuin en tegels eruit halen kunnen tot en met oktober gebruik maken van deze gratis dienst.

Een tuin met veel groen kan meer regenwater opvangen tijdens een (hoos)bui, dan een tuin die voornamelijk uit tegels bestaat. Bovendien is het in een groene tuin ‘s zomers koeler en zijn insecten en vogels dol op planten, bloemen en bomen. Deze voordelen zorgen ervoor dat de tuin beter bestand is tegen de klimaatveranderingen zoals extreme hitte en hevige regenval. De gemeenten stimuleren hun inwoners daarom om tegels te vervangen door groen en maken dit makkelijker met de Tegeltaxi.

NK Tegelwippen
In de regio Noord-Veluwe zijn de gemeenten Hattem, Elburg, Oldebroek, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten de strijd met elkaar aan gegaan tijdens het NK-Tegelwippen. De gemeente met de meest gewipte tegels wint deze poule. Om het tegelwippen makkelijker te maken voor inwoners, hebben Hattem, Harderwijk, Ermelo en Putten de Tegeltaxi in het leven geroepen. Zo kun je als inwoner je tuintegels verwijderen en ze gratis laten ophalen als je bijvoorbeeld zelf geen vervoer of de mogelijkheid hebt om de tegels af te voeren.

Data ophaaldagen
Voor het ophalen van de tegels kun je je aanmelden voor de Tegeltaxi in jouw gemeente. De stenen kun je stapelen op de plek waar je normaal gesproken de container neerzet. Vervolgens komt de ophaaldienst langs op onderstaande data om tuintegels mee te nemen. Je hoeft hiervoor niet thuis te zijn.

7 juni – Ermelo
7 juni – Harderwijk
9 juni – Putten
24 juni – Hattem

6 gedachten over “Laat in juni gratis je tuintegels ophalen door de Tegeltaxi”

  1. Pingback: healing music

  2. Pingback: winter night

  3. Pingback: winter jazz

  4. Pingback: spring coffee shop

  5. Pingback: auto swiper

  6. Pingback: naga356

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud