Succesvolle informatieavond Duurzaam Kranenburg Zuid

Bewonersinitiatief Duurzaam Kranenburg Zuid hield op 8 november een informatieavond voor buurtgenoten in het gemeentehuis van Harderwijk. Bij de avond over wonen zonder aardgas en wonen met lagere energierekening waren 30 inwoners aanwezig. Ook gemeente Harderwijk, een installatiebedrijf en Veluwe Duurzaam waren bij de avond om meer uitleg te geven.

Na het welkomstwoord van één van de initiatiefnemers René Hardy, deelde gemeente Harderwijk de plannen over het aardgasvrij maken van woningen op korte en lange termijn. Veluwe Duurzaam vertelde vervolgens van welke diensten (zoals onafhankelijk energieadvies en warmtescans) inwoners gebruik kunnen maken.

Een door het bewonersinitiatief uitgenodigd installatiebedrijf informeerde samen met een onafhankelijk energieadviseur de aanwezigen met een uitgebreide presentatie over zonnepanelen en warmtepompen. Met plaatjes en berekeningen lieten ze verschillende scenario’s zien hoe woningen in Kranenburg Zuid aardgasarm of aardgasvrij gemaakt kunnen worden.

René Hardy sloot de avond af met onder andere de uitkomsten van een vooraf gehouden enquête onder de bewoners. Buurtgenoten inspireerden elkaar door hun ervaringen met verduurzaming van hun huis te delen. Na deze avond weten zij elkaar zeker te vinden bij vragen over energie besparen of aardgasvrij wonen.

Contact
Wie meer wil weten over de avond en de informatie die gedeeld is, kan contact opnemen met de initiatiefnemers via Veluwe Duurzaam: info@veluweduurzaam.nl (met als onderwerp ‘Duurzaam Kranenburg Zuid’).

3 gedachten over “<strong>Succesvolle informatieavond Duurzaam Kranenburg Zuid</strong>”

  1. Pingback: jazz

  2. Pingback: spin238

  3. Pingback: Cartel oil co

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud