Gemeente Hattem wint regionale strijd NK Tegelwippen

Op 21 maart ging het NK Tegelwippen van start. De zeven regiogemeenten van de Noord-Veluwe gingen met elkaar de strijd aan. Met maar liefst 4912 gewipte tegels ging gemeente Hattem er uiteindelijk met de winst vandoor. Gemeente Putten eindigde met 2477 gewipte tegels op de tweede plaats. En gemeente Elburg werd derde met 1058 tegels. Inwoners van alle regiogemeenten konden meedoen door tegels te wippen in hun tuin en te vervangen door groen.

Vandaag kreeg gemeente Hattem de prijs uitgereikt. Wethouder Tjitske Siderius en René van Es, hoofd van de gemeentelijke buitendienst, waren erg blij met het behaalde resultaat. Naast de eerste plek in de regionale strijd eindigde Hattem namelijk als 13e in de landelijke wedstrijd van kleine gemeenten (minder dan 50.000 inwoners). “Je merkt dat het leeft onder de inwoners. Want met ruim 12.000 inwoners is dit een hele prestatie.”

Tegeltaxi
In het kader van het NK Tegelwippen schakelden meerdere gemeenten in de regio een tegeltaxi in. Inwoners konden zich aanmelden voor de tegeltaxi als zij hun gewipte tegels vervingen door planten, bomen of ander groen. De tegeltaxi haalde de gewipte tegels daarna gratis op. Veel inwoners maakten gebruik van de tegeltaxi. In gemeente Harderwijk haalde de tegeltaxi bijvoorbeeld 91.880 kilo tegels op en in gemeente Ermelo 52.640 kilo. In gemeente Oldebroek haalde de tegeltaxi ruim 18.000 kilo bestrating op tijdens twee ophaaldagen.

Landelijke strijd tegen wateroverlast
Het doel van het NK Tegelwippen is om inwoners te stimuleren hun tuintegels te vervangen door planten, bomen of ander groen. Er zijn steeds vaker flinke regenbuien en lange perioden van droogte. Daardoor krijgen we te maken met wateroverlast en hittestress. Door (tuin)tegels te wippen en deze te vervangen door groen kan wateroverlast en hittestress worden tegen gegaan. Het NK Tegelwippen zal ook in 2023 weer plaatsvinden.

Wethouder Tjitske Siderius en René van Es, hoofd gemeentelijke buitendienst, nemen hun prijs in ontvangst.

12 gedachten over “<strong>Gemeente Hattem wint regionale strijd NK Tegelwippen</strong>”

 1. Pingback: gym music

 2. Pingback: gangster music

 3. Pingback: delicate jazz

 4. Pingback: coffee shop music

 5. Pingback: cabin jazz ambience

 6. Pingback: soothing music

 7. Pingback: รถพยาบาล

 8. Pingback: Belcampo Fernald

 9. Pingback: ข่าวบอล

 10. Pingback: ขายฝากที่ดิน

 11. Pingback: upg168

 12. Pingback: big 666 สล็อต

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud