Grote drukte op Duurzaamheidsmarkt Elburg

De Duurzaamheidsmarkt in Elburg trok dinsdagavond veel bezoekers: bijna 600 mensen kwamen naar het Nuborgh College Oostenlicht in Elburg toe. Bezoekers konden daar meer informatie krijgen over verschillende duurzame onderwerpen: van de (hybride) warmtepomp, zonnepanelen tot aan regenwateropvang in de tuin. Het was een gevarieerde avond met verschillende workshops, interessante demonstraties en een bedrijvenmarkt. Veluwe Duurzaam organiseerde de markt in opdracht van en in samenwerking met de gemeente Elburg.

Het doel van de markt was om inwoners meer uitleg te geven over het verduurzamen van hun tuin en woning. Wethouder Bertus Jeensma is heel blij met de grote opkomst. “Het mooie van deze markt is dat er veel aanbod is en dat het heel laagdrempelig is. Mensen kunnen even rustig rondkijken. Dat er zoveel bezoekers naar deze markt gekomen zijn, laat zien dat de thema’s energiebesparing en verduurzaming bij veel mensen leven.”  

Tijdens de avond waren de workshops over de (hybride) warmtepomp en de subsidies en leningen populair. Ook was er veel animo voor de twee workshops waarin bezoekers een stappenplan konden maken voor hun koop- of huurwoning. Opvallend is dat er ook steeds meer belangstelling is voor het verduurzamen van de tuin.

Duurzaam idee
Er waren deze avond verschillende activiteiten te doen. Zo gaven leerlingen van het Nuborgh College Oostenlicht bijvoorbeeld een rondleiding door het techlab, konden bezoekers filmpjes bekijken met een virtual reality-bril en was er een leuke doe-activiteit: ‘Bouw je eigen egelhuisje’. Bezoekers konden daarnaast een gratis energiebespaarproduct ophalen en hun duurzame idee inleveren bij een stand. Twee winnaars van het beste duurzame idee kregen een cheque ter waarde van 200 euro. De wethouder overhandigde een cheque aan van de winnaars deze avond.

9 gedachten over “<strong>Grote drukte op Duurzaamheidsmarkt Elburg</strong>”

  1. Pingback: soothing music

  2. Pingback: workout motivation

  3. Pingback: peaceful music

  4. Pingback: winter jazz

  5. Pingback: เจ้าภาพฟุตบอลชิงแชมป์แห่งชาติยุโรป

  6. Pingback: relaxing music

  7. Pingback: ปัง ปัง สล็อต

  8. Pingback: swingers málaga

  9. Pingback: เครื่องครัว

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud