Prijzen voor jonge Noord-Veluwenaren met kleurplaten duurzame tuin


21 kinderen uit de regio Noord-Veluwe ontvingen deze maand een prijs voor hun mooi ingekleurde kleurplaten. De wethouders van de gemeenten en Veluwe Duurzaam overhandigden de prijzen aan de trotse winnaars. De kleurwedstrijd is een initiatief van de zeven Noord-Veluwse gemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. In totaal hebben 252 kinderen hun kleurplaat opgestuurd.  

Op de kleurplaat is een duurzame tuin en een deel van een duurzame woning te zien. Daaromheen staan woorden die nog op de juiste plek gezet moeten worden. Kinderen konden – eventueel samen met hun ouders/verzorgers – op zoek naar deze verschillende afgebeelde maatregelen. Zo konden ze al kleurend iets leren over de thema’s ‘klimaat & water’ en ‘energie’. Kinderen zagen bijvoorbeeld hoe een regenwaterschutting eruitzag.

Toekomstige generatie
Sigrid van der Schaar, projectleider en jurylid van de kleurwedstrijd, denkt dat het goed is om kinderen op jonge leeftijd al in aanraking te brengen met duurzaamheid. “Je wordt gevormd door je omgeving. Hoe groener en duurzamer die is, hoe normaler kinderen het  vinden. Dat nemen ze later ook mee in hun eigen keuzes.” 

3D-effecten
Een jurypanel (bestaande uit de gemeenten en Veluwe Duurzaam) beoordeelde de kleurplaten. Van der Schaar: “De winnende kleurplaten zijn kleurrijk, natuurgetrouw én hebben zelfs 3D-effecten. Het viel ons als jury op dat bijna iedereen alle duurzame maatregelen in de tekening had gevonden. Hier zijn ze dus enthousiast mee aan de slag gegaan, met of zonder hulp van een ouder/begeleider.”

Huisje op zonne-energie
Onder elke leeftijdscategorie en in elke regiogemeente (Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem) worden er prijzen uitgereikt. De winnaars krijgen vrijkaarten voor een leuk uitje in de regio: een in- en outdoor speeltuin, klimbos of pannenkoekenhuis. Daarnaast ontvangt élke deelnemer een leuk duurzaam presentje: een huisje op zonne-energie. Deze is te gebruiken als nachtlampje en heeft geen stroom nodig.

Gemeente Elburg – met wethouder Arjan Klein

Gemeente Ermelo – met wethouder Leo van der Velden

Gemeente Harderwijk – met wethouder Bert van Bijsteren

Gemeente Hattem – met wethouder Carla Broekhuis (en Auke Schipper > niet op de foto)

Gemeente Nunspeet – met wethouder Marije Storteboom

Gemeente Oldebroek – met wethouder Ben Engberts

Gemeente Putten – met Veluwe Duurzaam

3 gedachten over “Prijzen voor jonge Noord-Veluwenaren met kleurplaten duurzame tuin”

  1. Pingback: soothing music

  2. Pingback: บริการจาก uplay168 เว็บตรง

  3. Pingback: LSM99 เว็บแทงหวยออนไลน์ 3ตัวบาทละ 1000

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud