Basisschool Noordermerk in Noordeinde wint Textiel Race Noord-Veluwe

Vier weken lang zijn tien basisscholen in Noord-Veluwe de strijd aangegaan tegen oud textiel. De leerlingen brachten maar liefst 15.264 kilo oud textiel terug in de kringloop, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden.

De Textiel Race spoort leerlingen aan om duurzamer om te gaan met hun textiel, zoals kleding, schoenen, knuffels, tafellakens en gordijnen. Ze leerden tijdens het project dat ze textiel kunnen repareren, hergebruiken of kunnen inleveren in een textielcontainer. In Nederland wordt nu namelijk nog meer dan de helft van het oud textiel bij het restafval gegooid, waardoor het niet hergebruikt of gerecycled kan worden.

Repareren en ruilen
Inwoners uit de regio Noord-Veluwe konden online aangeven dat ze nog oud textiel thuis hadden liggen, waarna scholieren het textiel aan huis ophaalden. Met het ingezamelde oud textiel zijn de leerlingen aan de slag gegaan om zelf kledingstukken te repareren en te ruilen. In totaal hebben de leerlingen 630 reparaties uitgevoerd en 7 kledingruils georganiseerd.

Noordermerk en De Regenboog
Basisschool Noordermerk uit Noordeinde en CNS De Regenboog uit de gemeente Oldebroek eindigden beide in de top drie. Noordermerk is met 1714 kilo en een score van 2294 de winnaar van de Textiel Race en De Regenboog is met een score van 760 zeer verdienstelijk derde geworden. De gewonnen hoofdprijs is een schoolreis naar Nemo Amsterdam.

8 gedachten over “Basisschool Noordermerk in Noordeinde wint Textiel Race Noord-Veluwe”

  1. Pingback: lightly jazz

  2. Pingback: bossa nova cafe jazz

  3. Pingback: water sounds

  4. Pingback: ประกันภัยโดรน

  5. Pingback: คาเฟ่อารีย์

  6. Pingback: ทัวร์เกาะหลีเป๊ะ

  7. Pingback: Dan Helmer

  8. Pingback: diyala SERCH

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud