Sint Andreasschool in Hattem eindigt als derde in E-waste Race

De afgelopen weken hebben leerlingen van tien basisscholen uit gemeente Hattem, Steenwijkerland en Zwartewaterland een grote hoeveelheid elektronisch afval ingezameld tijdens de E-waste Race. In totaal zamelden de scholen met de hulp van buurtbewoners maar liefst 16.243 oude elektronische apparaten in. Dankzij de grote inzamelstrijd belandt de verzamelde apparatuur niet in de verbrandingsoven maar wordt het hergebruikt en gerecycled. De Sint Andreasschool in Hattem is in deze strijd als derde geëindigd.

Op dit moment wordt in Nederland de helft van het elektronisch afval (e-waste) niet gerecycled, vaak omdat het bij het restafval belandt of bij mensen thuis blijft liggen op zolder of in een la. De E-waste Race moedigt kinderen, hun familie en buurtbewoners aan bewuster om te gaan met hun elektronica. De race ging zoals altijd van start met een leerzame interactieve gastles waarin kinderen onder andere leren over grondstofschaarste, consuminderen en de circulaire economie. 

Na de gastlessen ging de race van start en werd door de leerlingen vier weken lang elektronisch afval ingezameld en kregen kinderen extra punten als ze e-waste lieten repareren. De kinderen voerden tegelijkertijd campagne in hun buurt om buurtbewoners te betrekken bij de E-waste Race. Buurtbewoners konden hun oude elektronische apparaten – van citruspers tot dvd-speler en van haardroger tot keyboard – online aanbieden, waarna de leerlingen deze aan huis kwamen ophalen. Alle apparaten die zijn ingezameld door de klassen, zullen worden hergebruikt of gerecycled. Op deze manier draagt de race bij aan een duurzame kringloop van de kostbare grondstoffen die in oude elektronica zitten.

De leerlingen van de Sint Andreasschool gaan als prijs, samen met hun juf naar de bioscoop.

Fotobron: de Hattemer

8 gedachten over “Sint Andreasschool in Hattem eindigt als derde in E-waste Race”

  1. Pingback: deep sleep

  2. Pingback: relaxing coffee jazz

  3. Pingback: jazz music

  4. Pingback: relax everyday

  5. Pingback: trap japan mix

  6. Pingback: cozy jazz

  7. Pingback: relaxing jazz music

  8. Pingback: cerazette pill side effects

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud