Presentatie buurtplan Zeebuurt Harderwijk – 11 oktober

Buurtteam Groep Aardgasalternatieven Zeebuurt (G.A.Z.) presenteert op 11 oktober het buurtplan ‘Op weg naar een aardgasvrije Zeebuurt?!’. Tijdens deze buurtavond horen aanwezigen hoe de Zeebuurt in de toekomst het beste verwarmd kan worden en wat het stappenplan per type woning is. Het buurtplan is opgesteld in samenwerking met andere bewoners. Ook woningcorporaties UWoon, Omnia Wonen, de gemeente Harderwijk en Veluwe Duurzaam laten hun licht schijnen over de uitkomsten. Het buurtplan wordt overhandigd aan wethouder Martijn Pijnenburg. De buurtavond is voor alle bewoners van De Zeebuurt. De avond start om 19.30 uur in CBS Dok19 aan de Flevoweg 73, Harderwijk.

Het buurtteam G.A.Z. heeft het afgelopen jaar onderzocht òf – en zo ja hoe – de Zeebuurt richting aardgasvrij kan gaan. Het team wil daarbij met en voor haar buren uitzoeken wat de beste oplossing richting aardgasvrij is, zodat ieder goed voorbereid is en een eigen besluit kan nemen. Er zijn o.a. buurtbijeenkomsten geweest, huis-aan-huiskaarten verspreid, er is een enquête en een onafhankelijk technisch onderzoek geweest. Een buurtpanel heeft reacties op de plannen gegeven en er is een eigen website: www.zeebuurt.buurkracht-online.nl. Het buurtteam heeft hierbij hulp gekregen van Buurkracht en het technisch adviesbureau Merosch, beide onafhankelijke partijen.


Warmtepomp of warmtenet?

Merosch licht deze avond de uitkomsten van het technisch onderzoek toe. Wordt een individueel warmte-alternatief (zoals een warmtepomp) aangeraden? Of wordt er gedacht aan een collectieve oplossing zoals een warmtenet? En welke stappen kunnen bewoners hierin dan (nu al) nemen? De woningcorporaties UWoon en Omnia Wonen gaan in gesprek met hun huurders. Daarnaast geeft Veluwe Duurzaam hoe bewoners zelf hun energieverbruik kunnen verlagen en hoe zij daarbij kunnen helpen.

7 gedachten over “Presentatie buurtplan Zeebuurt Harderwijk – 11 oktober”

  1. Pingback: workout motivation

  2. Pingback: peaceful piano music

  3. Pingback: study music

  4. Pingback: magic mushroom chocolate bar for sale​

  5. Pingback: ติดเน็ต ais

  6. Pingback: sex girldie

  7. Pingback: ketamin

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud