Leerling Agnieten College Wezep winnaar duurzame wedstrijd ‘The Green Games’

Nada Wolff uit de gemeente Oldebroek is de trotse winnaar van The Green Games: een wedstrijd met 31 duurzame opdrachten voor jongeren. Wethouder Ben Engberts van de gemeente Oldebroek en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam verrasten de winnaar tijdens de les. De wethouder overhandigde de prijs: een bon voor elektrisch karten voor vier personen. Initiatiefnemers van de wedstrijd zijn de Noord-Veluwse gemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Voor The Green Games konden jongeren in april en mei verschillende losse duurzame opdrachten uitvoeren in hun eigen omgeving. Bijvoorbeeld een kledingruil met vrienden, een vegetarische maaltijd maken of overbodige stekkers uit het stopcontact halen.

Gemotiveerd
Sigrid van der Schaar, projectcoördinator van The Green Games bij Veluwe Duurzaam, licht toe waarom Nada heeft gewonnen: “We konden echt zien dat ze gemotiveerd was. Ze zette nét een stapje harder. Zo was een van de opdrachten om een kringloopwinkel te bezoeken. Tijdens dit bezoek leverde ze meteen ook eigen spullen in. Daarnaast betrok ze haar eigen gezinsleden ook bij de challenge: Nada had de vegetarische maaltijd voor het hele gezin klaargemaakt.”

Tevreden zijn
Het doel van de challenge was om jongeren te laten zien dat een duurzame levensstijl leuk én makkelijk kan zijn. Wethouder Ben Engberts: “Het is voor jongeren goed om er op een speelse manier mee bezig te zijn. Zo kunnen ze die levensstijl eigen maken. Duurzaamheid gaat om een bepaalde manier van denken en leven: tevreden en dankbaar zijn met wat je hebt en je spullen op een goede manier gebruiken.”  

4 gedachten over “Leerling Agnieten College Wezep winnaar duurzame wedstrijd ‘The Green Games’”

  1. Pingback: smooth jazz

  2. Pingback: relaxing music

  3. Pingback: relaxing bossa nova

  4. Pingback: springfield armory hellcat rdp

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud