Tuinadvies helpt Harderwijkers gratis aan groenere tuin

Welke planten zijn geschikt voor mijn tuin? Waar moet ik welke boom planten? En hoe moet ik beginnen als ik mijn tuin aanpak? Voor dat soort vragen kunnen inwoners uit Harderwijk nu gratis terecht bij een tuinadviseur Veluwe Duurzaam. Deze professionele adviseur komt thuis langs, geeft onafhankelijk advies en maakt een tuinschets of plantenplan voor de tuin.  

Inwoners die ‘iets’ met het verduurzamen van hun tuin willen doen, maar nog niet precies weten wat, konden al terecht bij een tuincoach. Deze enthousiaste vrijwilliger is een ‘groene buur’ en geeft handige tips en informatie over de subsidie voor de tuin.
Sinds deze maand is er een nieuwe adviesvorm beschikbaar voor inwoners van Harderwijk: de professionele tuinadviseur. Deze adviseur is gespecialiseerd in het vergroenen van tuinen en heeft veel kennis van verschillende soorten planten.

Tuinschets
De tuinadviseur komt bij je thuis, denkt mee en maakt een plantenplan of tuinschets op maat. Hierbij wordt gelet op de schaduw- en zonkanten van de tuin en de planten die daar goed bij passen. Na het gesprek met een adviseur kun je zelf aan de slag met je tuin.

Water, plant en dier
Het doel van het tuinadvies is inwoners op weg te helpen hun tuin duurzaam in te richten binnen hun beschikbare budget. Daarbij wordt erop gelet dat er in de tuin ruimte is voor water, plant en dier. Zo wordt de tuin (nog) groener, levendiger en klimaatvriendelijker.


8 gedachten over “Tuinadvies helpt Harderwijkers gratis aan groenere tuin”

  1. Pingback: piano music

  2. Pingback: relax everyday

  3. Pingback: trap music

  4. Pingback: soothing piano

  5. Pingback: healing music

  6. Pingback: peaceful piano music

  7. Pingback: relaxing sleep music

  8. Pingback: app entwicklung

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud