Inwoners binnenstad Hattem kunnen meedoen aan project ‘Geveltuinen’

Vanwege de herinrichting van de binnenstad van Hattem kunnen inwoners in de binnenstad een geveltuin aanvragen. De gemeente wil met de geveltuinen een groene binnenstad bevorderen. Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen om een geveltuin te realiseren bij de gemeente binnengekomen.

Een geveltuin is een smalle strook groen voor de gevel van een huis: een soort mini-voortuin, gevuld met planten en bloemen.

Bewoners van de binnenstad kunnen contact opnemen met de adviseur groenvoorziening van de gemeente om te kijken of hun tuin geschikt is voor een geveltuin. Als dat het geval is, legt de gemeente de tuin aan de straat ook wordt ingericht.

Verwijderen bestrating
De gemeente zorgt tijdens de herinrichting van de binnenstad (die eind deze maand van start gaat) voor het verwijderen van de bestrating, het aanleggen van het plantvak, het aanbrengen van vruchtbare aarde en het inplanten van de eerste beplanting.

Er kan een keuze worden gemaakt uit een aantal voorgestelde planten en bloemen. Bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van hun geveltuin.

Meer informatie over het project vind je op de website van de gemeente Hattem.

Meer algemene informatie over een geveltuin vind je in de Groene Gids van Veluwe Duurzaam.

4 gedachten over “Inwoners binnenstad Hattem kunnen meedoen aan project ‘Geveltuinen’”

  1. Pingback: jazz music

  2. Pingback: cozy winter christmas atmosphere

  3. Pingback: jazz music to work

  4. Pingback: bossa jazz

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud