‘Iedereen doet wat’: 2020 duurzaam actiejaar voor de Noord-Veluwe

In de afgelopen jaren zijn er al succesvolle stappen gezet op weg naar een klimaatvriendelijke en energie neutrale regio. ‘Het mooie is dat iedereen hieraan kan meedoen. Dit jaar willen we samen een sprong maken’ zegt Bob Bergkamp, wethouder en bestuurlijk trekker van duurzaamheid in de regio. We helpen inwoners graag op weg met een gratis energiespreekuur, workshops voor buurten en een pakket met energiebesparende maatregelen voor thuis.

‘Iedereen doet wat’
Niet alleen ambities, maar samen de handen uit de mouwen. Het hele jaar organiseren de Noord-Veluwe gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten diverse activiteiten. Het energieloket Veluwe Duurzaam helpt de gemeenten daarbij. Samen met de inwoners, energiecoöperaties en het bedrijfsleven gaan we aan de slag met concrete acties.

Gratis energiespreekuur en workshops voor buurten
Eén van de acties is het gratis energiespreekuur in alle Noord-Veluwse gemeenten. Een consult duurt 25 minuten en aanmelden kan via de website van Veluwe Duurzaam. Een energieadviesgesprek, waarbij een onafhankelijke adviseur aan huis komt, was al mogelijk en blijft ook in 2020 beschikbaar.

Een stappenplan voor je woning maken
Wil je met je buurt aan de slag? Dan kun je een buurtworkshop aanvragen. Hierbij maken bewoners een eigen stappenplan voor hun woning. Dit geeft een basis om te kunnen starten met het verduurzamen van je woning, alleen of met je buren.

Supportteam energiebesparende maatregelen
Naast advies kun je vanaf dit jaar het supportteam inschakelen. Zij helpen in huis bij het nemen van kleine energiebesparende maatregelen. Zoals het aanbrengen van tochtstrippen, ontluchten van de verwarming of het plakken van radiatorfolie. Kleine ingrepen die een mooie besparing opleveren die direct merkbaar is.

Iedereen kan meedoen
Naast aandacht voor het verduurzamen van woningen is er in het actiejaar ook aandacht voor andere onderwerpen die bijdragen aan een klimaatvriendelijke regio zoals wateropvang en meer ruimte voor dier en plant. ‘Het doel is om het prettige en gezonde leefklimaat in onze regio te behouden en te verbeteren’, legt Bergkamp uit. Alle informatie is te vinden op  www.veluweduurzaam.nl

‘Het mooie van dit actiejaar is dat iedereen zijn steentje kan bijdragen. Ook jongeren krijgen daarin een belangrijke rol. We hopen dat veel mensen samen met ons de schouders er onder willen zetten en dat we aan het einde van het jaar onder de indruk zijn van wat we samen hebben bereikt. Een basis waar we de komende 10 jaar op verder kunnen bouwen: De Noord-Veluwe als groenste, schoonste en gezondste regio van Nederland.’

Vrijwilliger worden?
Wil je als vrijwilliger advies geven of je ervaring delen? Dat kan bijvoorbeeld door je huis of tuin aan te melden als voorbeeld, of door een buurtworkshop te organiseren. Iedereen die als vrijwilliger wil meedoen of meedenken kan zich aanmelden via info@veluweduurzaam.nl

7 gedachten over “‘Iedereen doet wat’: 2020 duurzaam actiejaar voor de Noord-Veluwe”

  1. Pingback: faw99 สล็อต

  2. Pingback: bola 808

  3. Pingback: ทัวร์โรงงานจีน

  4. Pingback: ไม่ต้องฝาก

  5. Pingback: bk8

  6. Pingback: noonoo.org

  7. Pingback: lottovip

Laat een reactie achter

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud