Gratis doe- en beleefexpositie in ’t Harde voor kinderen over duurzaamheid

Speciaal voor kinderen uit de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek is er een doe- en beleefexpositie over duurzaamheid. Deze expositie is open van 21 september tot en met 27 oktober dit jaar. Kinderen tot en met acht jaar maken zo op een leuke en interactieve manier kennis met de thema’s ‘Zwerfafval & afvalscheiding’, ‘Duurzame en niet-duurzame energie’, ‘Waterbesparing in huis’ en ‘Duurzaam beheren van tuinen’. De expositieruimte bevindt zich naast het pand van Veluwe Duurzaam (Graaf Reinoldweg 39, in ‘t Harde). De expositie wordt gehouden in samenwerking met de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek.

Van het vervangen van tegels voor planten, het zelf opwekken van energie tot het uittesten van een groendak met water. In de doe- en beleefexpositie kunnen kinderen van alles  ontdekken over een duurzame leefstijl. Zo ervaren ze spelenderwijs wat er allemaal mogelijk is.

Schoolklassen en gezinnen
De expositieruimte is zowel voor schoolklassen als gezinnen gratis te bezoeken. Schoolklassen zijn op de dinsdag- en donderdagmiddagen welkom, gezinnen op de woensdagmiddagen. Ieder kind krijgt na een bezoek een leuk duurzaam verrassingstasje mee (inclusief duurzaam speelboek). Wie interesse heeft, kan zich aanmelden voor een bezoek via: www.veluweduurzaam.nl/expositie

Gratis duurzaam verrassingstasje
Schoolklassen die wel iets leuks met duurzaamheid willen doen, maar niet in de gelegenheid zijn naar de expositieruimte te komen, kunnen ook apart een duurzaam verrassingstasje (inclusief duurzaam speelboek) aanvragen. Een medewerker van Veluwe Duurzaam brengt de tasjes langs op school en geeft een korte uitleg over de energiebesparende producten in het tasje. Het duurzame speelboek kan ook apart worden aangevraagd. Dit is zonder uitleg in de klas. Een tasje en/of speelboek aanvragen kan via: www.veluweduurzaam.nl/expositie

Groene Zomer Campus
Tijdens de Groene Zomer Campus (een speciale onderwijsweek over duurzaamheid voor scholen) ging de expositieruimte al voor één week in juni open. Verschillende schoolklassen hebben de expositie toen bezocht.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud