Caro Baars uit Nunspeet wint fotowedstrijd ‘groene tuin’

In juli konden lezers van de nieuwsbrief van Veluwe Duurzaam meedoen aan een groene-tuinen winactie. Uit de vele inzendingen werd Caro Baars uit Nunspeet gekozen als winnares. Haar groene tuin is een ware oase voor insecten en vogels. We gingen bij haar op bezoek met een mooi prijzenpakket.

Caro woont al heel wat jaren in haar huurhuis in Nunspeet. Toen de kinderen nog klein waren, was de tuin kinderproof en geschikt om in te spelen. Naarmate de kinderen ouder werden, veranderde ook het doel van de tuin: van een plek voor feestjes tot ruimte voor een bedrijfje. De kinderen zijn inmiddels het huis uit en de tuin is omgetoverd naar een groen paradijsje.

Eén van de dingen die opvallen zijn de vele bloeiende planten. Met het planten van planten houdt Caro er rekening mee dat er altijd wel iets in bloei staat. Dat ziet er niet alleen mooi uit, ook de bijen maken er dankbaar gebruik van. Er zijn vele bijenhotelletjes te vinden. Die hebben Caro en haar man zelf gemaakt van schijven hout, afkomstig van een boom uit de tuin van de buren.

Niet alleen bijen en andere insecten weten de tuin te vinden. Ook vogels voelen zich er thuis. Dagelijks zijn er musjes, kool- en pimpelmeesjes en puttertjes. Een tijd geleden werd Caro zelfs verrast door een bijzondere bezoeker. “Vanaf het slaapkamerraam kijk je uit op de boom, en ineens zat daar een groene specht!” Enkele winters geleden heeft zelfs de zeldzame pestvogel een bezoek gebracht aan haar tuin. Pestvogels leven ‘s zomers in Noord-Scandinavië en Siberië, maar overwintert soms in ons land. Fotografen uit het hele land om deze vogel op de gevoelige plaat vast te leggen.

Naast veel planten, bijenhotelletjes en vogelhuisjes heeft Caro nog andere maatregelen toegepast om haar tuin te verduurzamen. Het regenwater is afgekoppeld en wordt opgevangen in regentonnen. Dat water wordt gebruikt om de planten water te geven. Open regentonnen met plantjes erin zijn daarnaast een ideale drinkplaats voor de vogels. Voor het groene afval uit huis en tuin wordt er gebruik gemaakt van een compostbak. De compost komt later weer goed van pas in de tuin.

5 gedachten over “Caro Baars uit Nunspeet wint fotowedstrijd ‘groene tuin’”

  1. Pingback: happy october bossa nova piano

  2. Pingback: jazz winter

  3. Pingback: bossa

  4. Pingback: Trustbet

  5. Pingback: แทงหวย LSM99

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud