Gemeente Oldebroek zet tegeltaxi in om tuinen te verduurzamen

Gemeente Oldebroek zet tegeltaxi in om tuinen te verduurzamen

Inwoners van de gemeente Oldebroek, die hun tuintegels vervangen door groen, kunnen in oktober gratis gebruik maken van een tegeltaxi. Gemeente Oldebroek heeft de tegeltaxi in het leven geroepen om inwoners te stimuleren hun tuin duurzamer te maken. Inwoners die binnen de bebouwde van de gemeente wonen kunnen hun gewipte tegels eenvoudig aanmelden voor een ophaaldag op 17 of 31 oktober via duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

De tegeltaxi is onderdeel van het NK Tegelwippen, dat duurt tot 31 oktober. Gemeenten in het hele land strijden om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Met de tegeltaxi wil gemeente Oldebroek het voor inwoners makkelijk maken om tuintegels te vervangen door groen. Inwoners kunnen gewipte tegels doorgeven via Veluwe Duurzaam om zoveel mogelijk stenen op de teller van hun gemeente te laten komen.

Voordelen van een groene tuin
Tuintegels vervangen door groene beplanting heeft vele voordelen. In een groene tuin loopt regenwater makkelijker weg en blijft de tuin koeler op hete dagen. Daarnaast trekken bloemen en planten insecten en vogels aan. Gemeente Oldebroek roept daarom haar inwoners op zoveel mogelijk tuintegels te vervangen door gras, planten of bomen. Wie in oktober zijn tuintegels vervangt voor planten, kan in het voorjaar al genieten van een bloeiende tuin. In deze tijd van het jaar wortelen planten beter en krijgen ze door de regen voldoende water.

Door de tuin te verduurzamen kunnen inwoners in aanmerking komen voor subsidie. Kijk voor meer informatie op www.veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling.

Aanmelden voor de tegeltaxi Inwoners kunnen zich eenvoudig aanmelden voor een ophaaldag om gewipte tegels gratis op te laten halen. De tegeltaxi rijdt op maandag 17 oktober en 31 oktober. De voorwaarden en het aanmeldformulier zijn te vinden op www.veluweduurzaam.nl/tegeltaxi.

4 gedachten over “Gemeente Oldebroek zet tegeltaxi in om tuinen te verduurzamen”

  1. Pingback: soothing piano

  2. Pingback: coffee shop

  3. Pingback: Surface Inspection Lamp

  4. Pingback: ทางเข้าเล่น jili slots

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud