Gemeente Elburg zet tegeltaxi in voor groene tuinen

Inwoners van de gemeente Elburg kunnen vanaf begin oktober gratis gebruik maken van de tegeltaxi. De tegeltaxi is door de gemeente in het leven geroepen om inwoners te stimuleren hun tuin groener en duurzamer te maken. Inwoners kunnen gewipte tegels eenvoudig aanmelden via Veluwe Duurzaam.

Veel mensen denken dat ze alleen in het voorjaar in de tuin aan de slag kunnen. Niets is minder waar. Het najaar is juist het ideale moment om te tuinieren. Het heeft zelfs vele voordelen ten opzichte van het voorjaar. Planten die in het najaar geplant worden krijgen automatisch voldoende water doordat het vaker regent. Ook wortelen planten beter in de, door de zomer, opgewarmde aarde. Door aan te planten in de herfst, staat de tuin in het voorjaar al in bloei.

Voorwaarden

Aan de tegeltaxi zijn enkele voorwaarden verbonden. De tegeltaxi ontzorgt inwoners van de gemeente Elburg die hun tuin willen vergroenen. Zij kunnen tegels, straatstenen of klinkers gratis laten ophalen op een door hen gekozen dag. Tijdens het aanmelden van de tegels moet een foto van voor de situatie aangeleverd worden. Naderhand dient een foto van het eindresultaat opgestuurd te worden om te laten zien dat de tegels zijn vervangen door beplanting. Op de ophaaldag moeten de tegels zo dicht mogelijk langs de rijbaan staan, zodat ze goed bereikbaar zijn voor een vrachtwagen.

Aanmelden voor tegeltaxi

Inwoners kunnen zich eenvoudig aanmelden voor de tegeltaxi om gewipte tegels gratis op te laten halen. Via Veluwe Duurzaam kunnen zij aangeven op welke dag de tegels klaarliggen. De tegeltaxi rijdt alleen op weekdagen (m.u.v. feestdagen) tussen 8.00 en 16.00 uur. De tegels worden opgehaald binnen 48 uur na de opgegeven datum. Meer informatie en tegels aanmelden kan via www.veluweduurzaam.nl/tegeltaxi.

2 gedachten over “Gemeente Elburg zet tegeltaxi in voor groene tuinen”

  1. Pingback: c change data type

  2. Pingback: รับทำ SEO สายขาว

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud