‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’- Week van Ons Water

Tot en met 15 mei is het de ‘Week van Ons Water’. Het thema van deze landelijke campagne is dit jaar ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’. Met uiteenlopende activiteiten kunnen inwoners inspiratie opdoen om met hun tuin aan de slag te gaan. Een groene tuin kan namelijk meer water opvangen tijdens hoosbuien en houdt water langer vast tijdens perioden van droogte.

Misschien is het je opgevallen: het is al een tijdje droog weer. Het is natuurlijk fijn om niet door de regen te hoeven fietsen, maar als het te lang droog blijft kan de natuur het zwaar krijgen. Een groene tuin kan, in tegenstelling tot een betegelde tuin, meer water opvangen tijdens regenbuien en het water ook langer vasthouden bij droogte. Daarmee kunnen bomen en planten zichzelf langer blijven voeden.

Een groene tuin
Een tuin die tegen extreme hitte, maar ook tegen wateroverlast kan, kan al met enkele kleine maatregelen worden gerealiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld tegels verwijderen en deze vervangen door planten of een boom. In de gemeenten Harderwijk, Putten, Ermelo en Hattem kunnen inwoners gratis hun tegels laten ophalen. Ook kun je denken aan het plaatsen van een regenton of het doorzagen van de regenpijp, zodat regenwater vanaf je dak gelijk de tuin in kan stromen. Op weekvanonswater.nl vind je activiteiten door heel Nederland die je kunt bezoeken om inspiratie en tips op te doen voor jouw tuin.

Aan de slag
Wil je wel iets doen met jouw tuin, maar weet je niet goed wat je kunt doen? Bij Veluwe Duurzaam zijn er tuincoaches die je gratis kunt aanvragen. Zij geven praktische tips en handige informatie. Check, voordat je aan de slag gaat met jouw tuin, ook of in jouw gemeente een subsidie beschikbaar is voor de maatregelen die jij wilt doen. Zo haal je extra voordeel uit je groene tuin!

2 gedachten over “‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’- Week van Ons Water”

  1. Pingback: โรงเรียนกวดวิชา

  2. Pingback: unieke reizen

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud