Brandweerkazerne voorziet Hattem van groene energie

Wethouder Auke Schipper, Dick Stoppelenburg, Jan Lassche van Powered by Hattem en van El-tec Installatietechniek, plaatsten 28 mei het eerste zonnepaneel op de brandweerkazerne in Hattem. De gemeente stelt het dak van de brandweerkazerne aan de Verlengde Parklaan ter beschikking aan Powered by Hattem. Powered by Hattem plaatst hier zonnepanelen op en levert daarmee groene energie.

Wethouder Auke Schipper is blij met deze uitbreiding: “Duurzaamheid is voor ons allemaal van groot belang. We maken inwoners bewust van de noodzaak en voordelen van duurzame energie. Daarbij geven we op deze manier het voorbeeld. We hebben als gemeente ook weer twintig certificaten gekocht om ons eigen vastgoed te verduurzamen. Zo zetten we, samen met de inwoners, een belangrijke stap richting een duurzame samenleving.”

Op het dak van de brandweerkazerne komen 130 zonnepanelen met een verwachte stroomproductie van 35.000 kWh per jaar. Hiermee worden ongeveer 11 huishoudens voorzien van duurzame energie. Hiermee zijn de geschikte gemeentelijke panden nu allemaal van zonnepanelen voorzien. Samen met Powered by Hattem zoeken we nu naar andere locaties die geschikt zijn om in te zetten voor een duurzaam en energieneutraal Hattem.

In december 2017 ondertekenden de gemeente en Powered by Hattem een samenwerkingsconvenant. In dit convenant spraken zij af om samen te werken aan klimaatneutraal gemeentelijk vastgoed. De plaatsing van zonnepanelen op het dak van de brandweerkazerne is hier weer een voorbeeld van. De gymzaal aan de Spoorstraat en kinderdagverblijf Partou werden al met zonnepanelen bedekt. In 2019 zijn er panelen op de gemeentewerf geplaatst en is ook MFC de Marke van zonnepanelen voorzien.

Inwoners van Hattem uit hetzelfde en de naastgelegen postcodegebieden kunnen certificaten afnemen. Eén certificaat kost 250 euro en staat ongeveer gelijk aan één zonnepaneel. Met deze investering kunnen deelnemers een deel van hun energiebelasting terug krijgen. Op deze manier is duurzaam investeren ook mogelijk voor mensen die bijvoorbeeld geen duurzame maatregelen kunnen treffen voor hun eigen (huur-)huis. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op www.poweredbyhattem.nl. Direct aanmelden kan daar ook!

4 gedachten over “Brandweerkazerne voorziet Hattem van groene energie”

  1. Pingback: relaxing music sleep

  2. Pingback: piano jazz

  3. Pingback: coffee shop ambience

  4. Pingback: grote blote borsten

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud