Zo ga je zuinig om met water in droge periodes

Door het zonnige en droge weer gebruiken we extra veel water. Zo is er in de maand mei maar liefst 4 miljard liter extra drinkwater gebruikt. Voor de provincies Gelderland en Overijssel dreigt er zelfs een watertekort. Daarom luidt het advies: ga zuinig om met water. Maar in deze tijd wil je natuurlijk wel je tuin groen houden. Wij geven hier 3 tips over :

Tip 1: sproei de tuin maximaal één keer per week
Bedenk of het sproeien van je tuin écht noodzakelijk is. Je tuin kan beter één keer per week water krijgen. Je planten worden op die manier gestimuleerd om de wortels dieper te laten graven naar grondwater, waardoor ze sterker worden.

Tip 2: sproei de tuin vóór 07:00 uur of na 22:00 uur
Wil je de tuin besproeien met kraanwater? Doe dit dan niet overdag. Als de planten besproeit worden, terwijl de zon erop staat, verbranden deze. Daarbij verdampt water snel door de warmte als je overdag sproeit. Probeer zoveel mogelijk om vóór 07:00 uur of na 22:00 uur te sproeien.

Tip 3: sla zelf water op in je tuin
In plaats van kraanwater, kan je ook zelf water opslaan in je tuin. Dit kun je doen door een regenton aan te schaffen of door een bufferplek aan te leggen. In de periodes dat het vaak en veel regent, sla je hier water in op. Op warme, droge dagen zoals nu, kun je dit water dan gebruiken! Lees meer over water opslaan in je tuin.

Benieuwd naar andere tips om water te besparen in deze droge periode? Kijk dan eens op de website van Vitens.

4 gedachten over “Zo ga je zuinig om met water in droge periodes”

  1. Pingback: Stress Relief

  2. Pingback: beautiful piano music

  3. Pingback: sleep music

  4. Pingback: situs resmi togel

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud