Actie ‘Banden op Spanning’ in Putten en Elburg – 18 en 21 augustus

In de gemeente Putten (18 augustus) en de gemeente Elburg (21 augustus) kun je deze week je bandenspanning gratis laten controleren. Wie een te lage bandenspanning heeft, kan deze ook weer kosteloos laten oppompen. Zo kun je heel concreet bijdragen aan een veiligere en schonere omgeving.

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ongeveer 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2-uitstoot.

Klapband
Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder: een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.

Actie in gemeente Putten – 18 augustus
Op woensdag 18 augustus van 08.00 tot 13.00 uur komen medewerkers van Band op Spanning naar het parkeerterrein van het Gervenhof. Daar zullen zij de gratis service Band op Spanning uitvoeren. Lees hier meer.

Actie in gemeente Elburg – 21 augustus
De gemeente Elburg biedt alle bezoekers van Winkelcentrum ’t Harde (’s morgens) en Winkelcentrum De Vrijheid (’s middags) deze service kosteloos aan. Lees hier meer.

2 gedachten over “Actie ‘Banden op Spanning’ in Putten en Elburg – 18 en 21 augustus”

  1. Pingback: warm relaxing jazz

  2. Pingback: jazz music

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud