De RES aangeboden bij het Nationaal Programma RES

Op de Noord-Veluwe wordt er samengewerkt om duurzame energie op te wekken. Het doel is om in 2050 energieneutraal te zijn. Dit noemen we de Regionale Energiestrategie (RES). Op 9 juli 2021 werd de RES aangeboden bij het Nationaal Programma RES.

De RES is één van de resultaten van het landelijke Klimaatakkoord van 2019. In de afgelopen twee jaar heeft de regio Noord-Veluwe onderzocht waar en hoe het beste grootschalig duurzame elektriciteit op land (wind en zon) opgewekt kan worden en welke mogelijkheden er zijn om van het aardgas af te gaan.

Plannen
De RES focust zich op bestaande en al ontwikkelde projecten. De regio richt zich voor windenergie op de volgende drie gebieden: Knooppunt Hattemerbroek, bedrijventerrein Lorentz in Harderwijk en Nuldernauwkust in Ermelo en Putten. Voor zonne-energie zet de regio vooral in op zonnepanelen op grote daken en langs wegen. Daarnaast wil de regio ook zonne-energie op particuliere daken stimuleren.

Nieuwe ontwikkelingen
Tegelijkertijd worden nieuwe technologieën goed in de gaten gehouden. Waterstof zou bijvoorbeeld een manier kunnen zijn om duurzame energie te bewaren en te vervoeren en wellicht zijn zoutbatterijen geschikt om in de toekomst op grote schaal de opgewekte energie op te slaan.

Naast de grootschalige opwerk van duurzame elektriciteit geeft de RES ook inzicht in de stappen richting een aardgasvrije gebouwde omgeving.

Bekijk de documenten
Je kunt de documenten van de RES teruglezen:

Publiekssamenvatting RES 1.0 Noord-Veluwe
Webomgeving RES 1.0 Noord-Veluwe
> Document RES 1.0 Noord-Veluwe [pdf]

Of lees het gehele bericht.

5 gedachten over “De RES aangeboden bij het Nationaal Programma RES”

  1. Pingback: cozy jazz

  2. Pingback: healing music

  3. Pingback: relax everyday

  4. Pingback: sleep music

  5. Pingback: relaxing music

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud