500e lener CO2-meter Veluwe Duurzaam: ‘Ik weet nu dat ik na het koken meer moet ventileren’

Meer dan 500 mensen uit de regio Noord-Veluwe hebben al een CO2-meter bij Veluwe Duurzaam geleend. Met deze meter kunnen inwoners zien hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit van hun woning. De 500e lener, de Harderwijkse Eva Otto, ontving een bezoek en een bos bloemen van wethouder Bert van Bijsteren en van Veluwe Duurzaam.

Woningen worden steeds beter geïsoleerd. Dit kan wel ten koste gaan van de ventilatie. Eva Otto woont in zo’n nieuw, goed geïsoleerd huis. Dankzij de CO2-meter ontdekte ze dat sommige plekken in huis beter geventileerd moeten worden. “Ik heb het apparaat op verschillende kamers in huis neergelegd. In de keuken viel al snel op dat de meter na het koken hogere waarden aangaf. In de slaapkamer liep de meter op als het rolluik en de deur dichtzaten ‘s nachts. Met deze inzichten kan ik aan de slag om de metingen binnen de advieswaarden te krijgen.”

Gezondheidsklachten 
Met goede ventilatie voorkom je een te hoog CO2-niveau en daarmee ook gezondheidsklachten en concentratieproblemen. Wethouder Bert van Bijsteren is erg blij met de CO2-meters. “Het is mooi dat je met een aantal kleine aanpassingen, zoals het openzetten van ramen, al veel kunt veranderen aan het binnenklimaat van je woning”, aldus de wethouder.

CO2-meter aanvragen
Een CO2-meter kan gratis bij Veluwe Duurzaam worden aangevraagd via: www.veluweduurzaam.nl/energiebieb. De meters zijn op te halen bij een aantal punten in de gemeenten. Wie na het lenen nog vragen heeft over de luchtkwaliteit kan ook een gratis energiecoachgesprek aanvragen via www.veluweduurzaam.nl/energiecoaches.

9 gedachten over “500e lener CO2-meter Veluwe Duurzaam: ‘Ik weet nu dat ik na het koken meer moet ventileren’”

  1. Pingback: peaceful music

  2. Pingback: jazz background music

  3. Pingback: workout music 2023

  4. Pingback: lofi hip hop mix

  5. Pingback: water sounds

  6. Pingback: piano music

  7. Pingback: best nakara cheat

  8. Pingback: valorant wallhack

  9. Pingback: lottovip

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud