Voorjaarstuinmarkt Harderwijk

30 april 2022 – Voorjaarstuinmarkt Harderwijk

Op zaterdag 30 april is van 10:00 tot 15:00 uur is de voorjaarstuinmarkt in Harderwijk op de Rietmeen (Ouverturebaan 1-3). Bezoekers krijgen gratis tuinadvies en kunnen tuintegels ruilen voor een plantje of bloemenzaad.

  • Wat – Voorjaarstuinmarkt
  • Waar – De Rietmeen (Overturebaan 1-3) in Harderwijk
  • Wanneer – Zaterdag 30 april 2022
  • Hoe laat – 10:00 – 15:00 uur
  • Voor wie – Inwoners van Harderwijk

Wie de lentekriebels voelt en inspiratie wil opdoen voor een groene tuin, kan zaterdag 30 april naar de Voorjaarstuinmarkt in Harderwijk. Deze markt wordt georganiseerd door de gemeente Harderwijk, Groei & Bloei en Veluwe Duurzaam. De markt staat helemaal in het teken van de groene tuin. Onder het motto ‘Tegel eruit, plantje erin!’ kunnen bezoekers op deze markt informatie en tips krijgen om van een betegelde tuin een groene oase te maken.

Tegels voor een plantje door Groei en Bloei
Bezoekers die één of maximaal twee tuintegels inleveren op de markt, kunnen deze omruilen voor een plant of bloemenzaad. Vrijwilligers van Groei & Bloei geven daarbij tips en advies over de planten.

NK Tegelwippen
De gemeente Harderwijk doet mee aan een landelijke competitie waarbij inwoners zoveel mogelijk stenen uit hun tuin ‘wippen’. Wie zijn tegel(s) 30 april inruilt voor een plant, kan dit doorgeven via de website van het NK Tegelwippen, zo kan de gemeente Harderwijk misschien wel de winnaar worden in deze landelijke competitie. Meer informatie is te vinden op: www.veluweduurzaam.nl/nktegelwippen

Gratis tuinschets
Bezoekers die afmetingen en een foto van hun tuin meenemen naar de Voorjaarstuinmarkt, kunnen gratis een tuinschets laten maken. Een tuinontwerpster staat deze dag klaar om inwoners te laten zien wat zij met hun tuin kunnen doen. Daarnaast wordt er bij verschillende stands tuinadvies en uitleg over subsidie voor de tuin gegeven. ok Veluwe Duurzaam is aanwezig met een kraam om uitleg te geven over de tuinsubsidie en andere leuke acties.

Watertafel
Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen is er veel te doen tijdens de Voorjaarstuinmarkt. Zo kunnen kinderen bij de kleur- of watertafel spelenderwijs leren over het belang van een groene tuin.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud