Wegens succes verlengd!

Tot en met 31 oktober kun je in gemeente Elburg je tegels gratis laten ophalen door een tegeltaxi! Minder tegels in de tuin heeft veel voordelen: het blijft koeler in de tuin, je helpt wateroverlast verminderen want het water kan beter wegzakken in de aarde en planten zijn ook nog eens geliefd bij heel veel dieren. Met de tegeltaxi bespaar je jezelf heel wat gesjouw, je hoeft de tegels alleen uit de tuin te wippen en op een goed bereikbare plek aan de weg te zetten. Zo kun jij lekker genieten van je tuin!

Hoe werkt het?

  1. Selecteer hieronder een datum waarop je jouw tegels wil laten ophalen (alleen doordeweekse dagen).
  2. Vul je gegevens in.
  3. Op de geselecteerde dag haalt de gemeente Elburg jouw tegels op tussen 8:00 en 16:00 (eventuele uitloop tot de volgende werkdag).

Let op! De tegeltaxi rijdt alleen voor inwoners van gemeente Elburg.

NK Tegelwippen
Gemeente Elburg doet mee aan het NK Tegelwippen. Doe ook mee door je tegels aan te melden en maak kans op leuke prijzen. Tegels aanmelden kan via de website van het NK Tegelwippen. De tegeltaxi en het NK Tegelwippen zijn niet met elkaar verbonden. Gebruik maken van de tegeltaxi kan via onderstaand formulier.

Voorwaarden tegeltaxi

  • Je mag minimaal 1m2 en maximaal 25m2 tegels meegeven. Meer dan 25m2? Neem contact op met: gemeente@elburg.nl
  • Weggenomen verharding moet vervangen worden door gras, (vaste) planten of bomen. *
  • Je dient voor en na foto’s te laten zien. Dit kan via het aanmeldformulier of per mail aan Veluwe Duurzaam (info@veluweduurzaam.nl).
  • Alleen hele/halve tegels, straatstenen of klinkers aanbieden (geen gemengd sloopafval met gebroken puin, beton, grind, grond, zand, boomstronken of asfalt).
  • Plaats de tegels zo dicht mogelijk langs de rijbaan. Zorg ervoor dat de tegels goed bereikbaar zijn voor een vrachtwagen, en dat de tegels makkelijk geladen kunnen worden met een grijper. 

*Bij misbruik worden stortkosten in rekening gebracht.

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen