Bewoners van de Wijk van de Toekomst met een eigen huis kunnen bij de gemeente tot € 12.000 subsidie per woning  ontvangen voor het nemen van isolatie- en installatiemaatregelen. Om voor de subsidie voor isolatie in aanmerking te komen, is een energieadvies nodig. In dit advies staat welke isolatiemaatregelen nodig zijn om de woning op energielabel B of beter te krijgen.
De gemeente Ermelo werkt samen met Veluwe Duurzaam voor het geven van adviezen.
Huiseigenaren kunnen zich hieronder aanmelden voor een gratis energieadvies aan huis.

Energieadvies
Gemeente Ermelo biedt bewoners van de Wijk van de Toekomst met een eigen huis een energieadvies aan. Het energieadvies wordt opgesteld door een ervaren en onafhankelijke adviseur. Deze voert een gesprek met je ‘aan de keukentafel’ om de mogelijkheden voor de woning door te nemen, je wensen in kaart te brengen en vragen te beantwoorden. De uitkomst van dit gesprek wordt samengevat in een energieadviesrapport voor je woning. Je ziet dan precies welke maatregelen nodig zijn om je woning voor te bereiden op een toekomst zonder aardgas – en natuurlijk ga je daarmee ook besparen op de gasrekening! Het energieadvies is kosteloos voor bewoners van de Wijk van de Toekomst.

Berekeningen
Van maart tot september 2020 heeft Veluwe Duurzaam in samenwerking met vier energieadviseurs meer dan 25 woningen in de wijk opgemeten en doorgerekend. Er is berekend welke delen van de woning nog geïsoleerd moeten worden om minimaal aan energielabel B te voldoen. Er wordt namelijk vanuit gegaan dat huizen met label B voldoende zijn geïsoleerd om verantwoord van het aardgas af te kunnen gaan.
Aan de hand van deze berekeningen zijn in de Wijk van de Toekomst richtlijnen opgesteld voor het advies voor wat betreft de isolatie die nog nodig is om op label B uit te komen.

Energieadvies voor subsidie
Een energieadvies is nodig om de subsidie voor de Wijk van de Toekomst aan te kunnen vragen voor het isoleren van je woning . Subsidie kan worden aangevraagd tot 31 december 2025.

Ook als je nog geen idee hebt wat er nodig is om van het aardgas af te kunnen, geeft een energieadvies duidelijkheid. Het is een goed begin om te weten wat er de komende jaren nodig is om je woning in de toekomst zonder aardgas te verwarmen. Hoe eerder je op de hoogte bent van wat nodig is, hoe beter je kunt plannen en bijvoorbeeld onderhoud aan de woning kunt combineren met isolatie of het aanbrengen van HR++glas.

Meer informatie?
Bekijk dan de veel gestelde vragen:


Scroll naar boven
Naar de inhoud springen