24 juni 2022: Groene Zomer Campus

20 juni 2022 – 24 juni 2022: Groene Zomer Campus

De Groene Zomer Campus is een vernieuwende onderwijsweek vol duurzaamheid en innovatie. Van 20 t/m 24 juni 2022 zijn er allerlei activiteiten voor basis- en middelbare scholen in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

  • Wat – Groene Zomer Campus
  • Waar – Op scholen worden lespakketten en gastlessen gegeven en bij deelnemende bedrijven kunnen klassen een rondleiding krijgen
  • Wanneer – 20 – 24 juni 2022
  • Voor wie – Bassischolen en middelbare scholen in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten

Tijdens de Groene Zomer Campus kunnen leerlingen op actieve en interactieve wijze meer leren over duurzaamheid. Scholen die zich aanmelden voor deze week kunnen zich aanmelden om lespakketten toegestuurd te krijgen of bijvoorbeeld aangeven dat ze iemand willen uitnodigen in de klas voor een workshop. Ook zijn excursies naar bedrijven of organisaties mogelijk.

Van waterbesparing tot een bezoek aan de imker
Informatie over duurzaamheid wordt in allerlei thema’s verwerkt. Zo kunnen leerlingen alles leren over hoe ze water kunnen sparen door bijvoorbeeld minder lang te douchen. Of kan de hele klas op bezoek bij de imker om te zien hoe belangrijk bijen zijn voor de natuur. Voor elke groep is er wel een activiteit die aansluit bij de beleving van de kinderen.

Aanmelden
Wil je je als school aanmelden om mee te doen aan de Groene Zomer Campus? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Heb je een bedrijf of organisatie die zich inzet voor duurzaamheid en vind je het leuk om kinderen te laten zien wat er mogelijk is?

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud