Zonnig weer? Zuinig met water!

Het wordt weer warm deze week! Met deze zomerse dagen is het extra belangrijk om goed met je watergebruik om te gaan. Vitens geeft de volgende tips om je hierbij te helpen:

Tip 1: sproei de tuin ’s ochtends of ‘s avonds
Natuurlijk wil je de tuin graag groen houden in de zomer. Toch is het niet slim om overdag de tuin te sproeien. De planten kunnen verbranden wanneer ze in de zon staan en water krijgen. Daarbij verdampt water snel door de warmte als je overdag sproeit. Het beste is om alleen vóór 07:00 uur of na 22:00 uur te sproeien.

Tip 2: ververs zo min mogelijk het water in je opzetzwembad
Heb je al een zwembad in de tuin gevuld met water? Ververs dan zo min mogelijk het water hiervan. Gebruik liever een pomp om het water te zuiveren. Heb je (nog) geen zwembad in je tuin? Ga dan naar openbare zwembaden of neem een duik in een plas, rivier of meer in de buurt.

Tip 3: douche zo kort mogelijk
Het is heel verleidelijk om een verfrissende douche te nemen als het zo warm is, maar wist je dat je al snel 8 minuten onder de douche staat? Dit staat gelijk aan 70 liter drinkwater. Door korter te douchen kun je flink wat water besparen. Vraag de gratis douchecoach aan en ga de challenge aan!

7 gedachten over “Zonnig weer? Zuinig met water!”

  1. Pingback: relaxing jazz music

  2. Pingback: peaceful piano music

  3. Pingback: springfield hellcat 9mm

  4. Pingback: rpt789

  5. Pingback: MDMA for sale, MDMA for sale Canada,

  6. Pingback: รับกำจัดปลวก

  7. Pingback: ruay

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud