Vraag van de maand: krijg ik ook subsidie voor zonnepanelen?

Krijg je ook subsidie als je zonnepanelen op je dak laat plaatsen? Die vraag komt regelmatig voorbij bij Veluwe Duurzaam. Het antwoord? Voor het plaatsen van zonnepanelen kun je geen subsidie krijgen. De prijs voor zonnepanelen is de afgelopen jaren al erg laag geworden. Wél is het mogelijk om de btw op de aankoop en installatie terug te vragen. Bij een investering van
€ 3000,- aan zonnepanelen is de totale verwachte btw-teruggave zo’n € 500,-.

Naast de btw-teruggave kun je ook een lening aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen.

Energiebespaarlening
Ben je van plan om meerdere maatregelen uit te voeren? Dan kan een energiebespaarlening interessant zijn. Met deze lening kun je 75% van het leenbedrag gebruiken voor zonnepanelen. De overige 25% moet je dan voor de andere maatregel gebruiken. Wil je weten hoe het zit? Via het Nationaal Warmtefonds lees je er meer over.

Duurzaamheidslening

Ook kun je als inwoner van de gemeente Elburg, Ermelo, Nunspeet of Putten een duurzaamheidslening aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen. Kijk op de website van veluweduurzaam.nl bij jouw gemeente hoe het precies ziet met de duurzaamheidslening (onder het kopje ‘subsidies’ + de naam van jouw gemeente).

4 gedachten over “Vraag van de maand: krijg ik ook subsidie voor zonnepanelen?”

  1. Pingback: gym motivation

  2. Pingback: relax music

  3. Pingback: naga356

  4. Pingback: Electronic Medical Record

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud