Voor iedereen wat te doen op duurzaam Huis & Tuin Event Ermelo zaterdag 14 mei

Tijdens de vierde editie van het Huis & Tuin Event op ’t Weitje in Ermelo kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met het thema ‘duurzaamheid’. Er is van alles te doen: van workshops, een markt, proeverijen tot aan speelactiviteiten voor kinderen. Initiatiefnemers van het Huis & Tuin Event op 14 mei zijn de gemeente Ermelo en Veluwe Duurzaam. De toegang is gratis.

Bedrijven, organisaties en ondernemende burgers uit Ermelo en omstreken kunnen deze dag laten zien welke duurzame producten en diensten zij hebben. Zo is er bijvoorbeeld een proeverij met bitterballen van geitenvlees, voorlichting van een bijenhouder en een kraam met isolatiematerialen.

Warmtepomp
Naast deze markt met duurzame standhouders, zijn er de hele dag door ook verschillende activiteiten te doen. Zo is er van 11.00-12.00 uur een presentatie over de hybride warmtepomp van een energieadviseur van Veluwe Duurzaam. Ook kunnen bezoekers op een aantal momenten de workshop ‘Maak een stappenplan voor je woning – aardgasvrij wonen’ volgen.

3D-printen met eigen plastic afval
Gedurende de dag is er live muziek op de achtergrond te horen, is er catering met terras aanwezig en zijn er verschillende kinderactiviteiten. Denk aan een watertafel, het timmerdorp ‘Timmer je eigen fantasiedier’ en een waterontdekplek.

Ook kunnen bezoekers hun eigen plastic afval meenemen (alleen van categorie 5 zoals  bloempotjes, boterkuipjes, etc.) en daar een sleutelhanger van laten maken met de 3D-printer. Voor wie durft is het mogelijk om in de klimaat-escapebus te gaan en te proberen om binnen 30 minuten te ontsnappen.

Gratis plantje, douchetimer en kinderhuisje op zonne-energie
Bezoekers kunnen deze dag een gratis plantje, douchetimer en/of een huisje op zonne-energie voor kinderen ophalen. Dit kan door een ingevulde bon in te leveren op het Huis & Tuin Event bij de stands van de gemeente Ermelo en Veluwe Duurzaam. Deze bon is te downloaden via de website.

50 jaar Ermelo
Dit jaar staat het Huis & Tuin Event in het teken van het 50-jarig jubileum van de gemeente Ermelo. Het is daarom mogelijk om je duurzame wensen voor de komende 50 jaar Ermelo te laten horen. Wethouder Leo van der Velden is in de middag aanwezig en geeft om 14.30 uur uitleg over het belang van vergroening. Ook reikt hij certificaten uit aan de nieuwe tuicoaches van de gemeente Ermelo. Een tuincoach geeft praktische tips voor een koele en levendige tuin.

Tijd en locatie
Locatie
: ’t Weitje Ermelo
Datum: zaterdag 14 mei
Tijdstip: 10.00 – 16.00 uur
Meer informatieveluweduurzaam.nl/event/programma  

12 gedachten over “Voor iedereen wat te doen op duurzaam Huis & Tuin Event Ermelo zaterdag 14 mei”

 1. Pingback: spa music

 2. Pingback: meditation music

 3. Pingback: rainy jazz

 4. Pingback: relax

 5. Pingback: sleep meditation

 6. Pingback: bossa nova cafe

 7. Pingback: Trust Bet

 8. Pingback: เรียนสะกดจิต

 9. Pingback: รับทำเว็บ WordPress

 10. Pingback: รับเช่าพระ

 11. Pingback: buy vapes online in EUROPE

 12. Pingback: ยิง sms

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud