Huis & Tuin Event Ermelo: geslaagde dag vol duurzame ontdekkingen

Afgelopen zaterdag, 14 mei, was het zover: het Huis & Tuin Event Ermelo. Bedrijven, organisaties en ondernemende burgers lieten deze dag aan bezoekers zien wat er mogelijk is op het gebied van duurzaamheid. Initiatiefnemers gemeente Ermelo en Veluwe Duurzaam kijken terug op een geslaagde dag: ‘’Inwoners hebben meer kunnen leren over warmtepompen, maar ook informatie kunnen opdoen over duurzaam tuinieren. Het aanbod was gevarieerd, dat maakte het zo’n mooi evenement,’’ aldus Hans Broeksema van Veluwe Duurzaam.

Op het evenement kwamen zo’n 2500 bezoekers af. Zij woonden de presentatie bij over de hybride warmtepomp, volgden de workshop ‘Maak een stappenplan voor je woning – aardgasvrij wonen’, bezochten de kraampjes en genoten ondertussen van muziek en duurzame hapjes en drankjes.

Duurzame wensen van Ermeloërs
Het Huis & Tuin Event stond dit jaar in het teken van het 50-jarig jubileum van de gemeente Ermelo. Inwoners konden daarom hun duurzame wensen voor de komende 50 jaar laten horen. Zo gaf Ermeloër Jan Schuur aan dat hij het belangrijk vindt dat er voor de toekomstige generatie duurzame maatregelen worden genomen. ‘’Kinderen moeten op gras kunnen spelen, in plaats van op tegels. De klimaatverandering gaat hard nu, daarom moeten we iets doen.’’ Ook wethouder Leo van der Velden was aanwezig om uitleg te geven over het belang van verduurzamen. ‘’Het opwekken van duurzame energie wordt steeds belangrijker. We kunnen allemaal ons steentje daarin bijdragen. De gemeente neemt bij bouw en verbouw duurzame maatregelen. Voor inwoners hebben we subsidies en leningen wanneer zij willen verduurzamen.’’

Ontdekken en beleven voor jong en oud
Voor alle leeftijden was er genoeg te doen, zien en beleven rondom het thema duurzaamheid. Zo konden bezoekers met plastic afval een sleutelhanger laten 3D-printen. Ook de allerkleinste bezoekers hoefden zich niet te vervelen.  Zij leefden zich uit aan de watertafel of knutselden een fantasiedier in elkaar.

Tuincoaches ontvingen certificaat
In de Noord-Veluwe zijn de afgelopen maand tuincoaches gestart. Deze coaches geven inwoners praktische tips over een groene, koele tuin waar plek is voor water. Wethouder Van der Velden reikte tijdens het evenement de certificaten uit aan de Ermelose tuincoaches. Daarmee zijn ze nu officieel tuincoach voor de gemeente en Veluwe Duurzaam.

9 gedachten over “Huis & Tuin Event Ermelo: geslaagde dag vol duurzame ontdekkingen”

  1. Pingback: water sounds

  2. Pingback: calming music

  3. Pingback: relax

  4. Pingback: night bedroom

  5. Pingback: peaceful music

  6. Pingback: PV Befestigung Onlineshop

  7. Pingback: แผ่นซับเสียง

  8. Pingback: ไม่ต้องฝาก

  9. Pingback: บริษัทรับทำ SEO

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud