Veluwe Duurzaam zoekt enthousiaste tuincoaches

Inwoners uit de regio die plaats- of buurtgenoten willen inspireren om hun tuin klimaatbestendig te maken, kunnen aan de slag als vrijwillige tuincoach bij duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. Op woensdagavond 16 maart is er een vrijblijvende online informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Tijdens deze avond vertelt Veluwe Duurzaam meer over de functie ‘tuincoach’ en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Veluwe Duurzaam heeft al een energiecoach-poule, maar wil ook een nieuwe tuincoach-poule in het leven roepen om inwoners uit de regio Noord-Veluwe te kunnen helpen bij vragen over het klimaatbestendig maken van hun tuin.

Tuintafelgesprek
Een tuincoach is een vrijwilliger die als ervaringsdeskundige zijn of haar kennis deelt en inwoners graag op weg helpt om de tuin klimaatvriendelijk/klimaatbestendig te maken. Hij of zij gaat langs bij inwoners uit de eigen gemeente en voert met hen een ‘tuintafelgesprek’: een laagdrempelige adviesvorm waarbij (praktische) tips worden gegeven.

Regenwater afkoppelen
Een tuincoach beantwoordt dit soort vragen en geeft praktische handvatten hoe inwoners hun tuin zélf kunnen aanpassen. Vragen die inwoners kunnen stellen zijn bijvoorbeeld: ‘Hoe moet ik het regenwater in mijn tuin afkoppelen?’, ‘Wat voor soort planten zijn het meest geschikt voor mijn tuin?’ of ‘Ik wil mijn tuin klimaatbestendig maken, maar weet niet hoe. Waar kan ik aan denken?’. De tuincoaches ontvangen een vrijwilligersbijdrage voor hun inzet.

Training
Elke tuincoach krijgt een training in april van Veluwe Duurzaam. Deze training bestaat uit 3 theorie-avonden en 1 praktijkdag. Tijdens de training leren zij wat de voordelen van verschillende maatregelen zijn (zoals afkoppelen), hoeveel water een tuin verbruikt en welke mogelijkheden er zijn voor het vergroenen van tuinen en daken bijvoorbeeld. Wie zich definitief wil aanmelden als tuincoach, kan zich voor 31 maart opgeven voor de training via het online inschrijfformulier van Veluwe Duurzaam.

Aanmelden
Iedereen die zin heeft om aan de slag te gaan als tuincoach is van harte uitgenodigd op 16 maart a.s. Aanmelden is verplicht. Via deze link is meer informatie te vinden over de functie, de training en het aanmelden als tuincoach en de informatiebijeenkomst.

5 gedachten over “Veluwe Duurzaam zoekt enthousiaste tuincoaches”

  1. Pingback: relaxing jazz piano

  2. Pingback: relaxing music

  3. Pingback: seremoni chocolate

  4. Pingback: blue magnolia rust mushroom

  5. Pingback: Angthong National Marine Park

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud