Tips van gemeente Nunspeet voor preventieve en natuurlijke bestrijding eikenprocessierups

De eerste eikenprocessierupsen van dit jaar zijn deze maand al uit hun ei gekropen. De beestjes veroorzaken helaas veel vervelende lichamelijke klachten, zoals jeuk en bultjes. Om te voorkomen dat we weer een grote uitbraak krijgen, zet de gemeente Nunspeet in op natuurlijke en preventieve bestrijding.

Drie tips waar je zelf mee aan de slag kunt:

Tip 1. Vervang je stenen door planten en bloemen in je tuin. Zo trek je veel vogels naar je tuin (vanwege de insecten die op de planten en bloemen afkomen). Vogels zijn natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups.

Tip 2. Hang een nestkast op voor koolmezen of pimpelmezen. Let op: hang de nestkastjes niet in de eik zelf, maar in andere bomen die in de buurt van de eik staan.

Tip 3. Wees vriendelijk voor vleermuizen. Ook zij zijn natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups.

De gemeente Nunspeet sluit zo veel mogelijk aan bij de landelijke richtlijnen om de eikenprocessierupsen te lijf te gaan. Ze richt zich op natuurlijke bestrijding door onder andere mechanische bestrijding (zuigmethode) en preventieve natuurlijke bestrijding. Dat betekent dat de gemeente een omgeving wil creëren die aantrekkelijk is voor de natuurlijke vijand van de rups.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Nunspeet: www.nunspeet.nl/iets-melden-bij-de-gemeente/overlast/eikenprocessierups

5 gedachten over “Tips van gemeente Nunspeet voor preventieve en natuurlijke bestrijding eikenprocessierups”

  1. Pingback: calm harp

  2. Pingback: coffee shop jazz

  3. Pingback: บุหรี่นอกเก็บเงินปลายทาง

  4. Pingback: เช่ารถตู้พร้อมคนขับ

  5. Pingback: sex tre em

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud