Tel dit weekend het aantal vogels in je tuin

Tel op vrijdag 28, zaterdag 29 of zondag 30 januari 2022 één keer een half uur de vogels in jouw tuin of op jouw balkon. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen vogels beter geholpen en beschermd worden. Meedoen? Kijk voor alle informatie op de website van De Nationale Vogeltelling.

Wist je dat het aantal vogels in je tuin veel zegt over hoe aantrekkelijk jouw tuin is? Vergroening zoals struiken en bomen zorgen voor nestmogelijkheid en beschutting bij regen, wind en felle zon. Bomen die bessen dragen of insecten aantrekken zijn extra aantrekkelijk voor vogels. Plant bijvoorbeeld een meidoorn, fruitboom, Els of moerbei in je tuin. Je kunt nu subsidie aanvragen voor het planten van een boom.

Ook water in je tuin zorgt voor meer vogels. Zo is een regenwatervijver of lager tuindeel voor wateropslag (wadi) bijvoorbeeld aantrekkelijk voor vogels om een bezoekje te brengen aan jouw tuin. Ze kunnen ze drinken, badderen om hun veren waterafstotend te maken en om af te koelen in de zomer. Koppel bijvoorbeeld een regenpijp los en laat het water met een gootje lopen naar een wadi in je tuin. Ook hiervoor kun je subsidie aanvragen.

2 gedachten over “Tel dit weekend het aantal vogels in je tuin”

  1. Pingback: harp yoga

  2. Pingback: ลวดสลิง

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud