Tegeltaxi Ermelo haalt ook tegels geveltuin gratis op

Plannen om de tegels uit je tuin te vervangen door planten? Op 1 augustus rijdt de tegeltaxi weer door Ermelo om deze gratis op te halen. De ophaalservice van de gemeente Ermelo is een stimulans voor inwoners om hun tuin groener en duurzamer te maken. Wie gebruik wil maken van de tegeltaxi, kan zich via duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam aanmelden voor een ophaaldag.

Ermeloër Ans Beekman wilde graag een geveltuintje voor haar huis. “Verschillende huizen in de buurt hebben een geveltuin en ik vond dat er wel gezellig uitzien. Ik wist alleen niet wat ik met mijn overgebleven tegels zou moeten doen. Toen ik las over de tegeltaxi in Ermelo, had ik gelijk een oplossing voor dat probleem gevonden.”

Tijm
Beekman haalde daarna de tegels en het witte zand uit haar voortuin en verving het door een laag tuinaarde en planten. Ze koos bewust voor planten die tegen schaduw kunnen en in de winter groen blijven: verschillende soorten tijm, een laurierkers op stam en leliegras bijvoorbeeld. Nu heeft ze een mooie geveltuin voor haar huis. “Ik ben er erg blij mee. Ik zou het iedereen willen aanraden: zo komt er meer groen in de buurt. Het werk valt reuze mee en het resultaat is erg mooi.”

Subsidie voor groene tuin
Bijkomend voordeel: wie zijn tuin gaat vergroenen, kan vanaf 20 m2 weggehaalde bestrating subsidie krijgen via Veluwe Duurzaam. Meer informatie over de subsidie is te vinden op: www.veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling

Inwoners die graag een geveltuintje willen en in een huurwoning wonen, kunnen het beste eerst contact opnemen met hun woningcorporatie. Voor inwoners die met hun gevel grenzen aan de stoep van de gemeente geldt dat zij contact kunnen opnemen met de gemeente. 

NK Tegelwippen
De tegeltaxi is onderdeel van het NK Tegelwippen. Tijdens deze landelijke competitie (van 21 maart tot 31 oktober) gaan gemeenten de strijd tegen elkaar aan om zoveel mogelijk tegels te vervangen door planten. Inwoners kunnen hun gewipte tegels doorgeven via Veluwe Duurzaam om zoveel mogelijk stenen op de teller van hun gemeente te laten komen.

Aanmelden voor tegeltaxi
Inwoners die gebruik willen maken van de gratis ophaalservice voor de tegels, kunnen zich makkelijk aanmelden. Dat kan via: www.veluweduurzaam.nl/nktegelwippen

Op de volgende ochtenden worden de tegels opgehaald:
Maandag 1 augustus
Maandag 5 september
Maandag 3 oktober
Maandag 31 oktober

Voor

Na

8 gedachten over “<strong>Tegeltaxi Ermelo haalt ook tegels geveltuin gratis op</strong>”

  1. Pingback: jazz bossa nova

  2. Pingback: sleep music

  3. Pingback: Jazz Music

  4. Pingback: relaxing jazz

  5. Pingback: baixar musica youtube

  6. Pingback: คาเฟ่อารีย์

  7. Pingback: บับเบิ้ล กันกระแทก

  8. Pingback: Highbay

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud