Ontdek het duurzame leven tijdens de Week van Duurzaamheid

Van 5 tot en met 17 oktober staat de regio Noord-Veluwe in het teken van de Week van Duurzaamheid. Iedereen uit de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten kan meedoen aan leuke, duurzame kortingsacties of activiteiten. Denk aan (online) workshops, adviesgesprekken en proeverijen van bedrijven en organisaties uit de regio. De Week van Duurzaamheid wordt georganiseerd door de zeven regiogemeenten en het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Door de kortingsacties en activiteiten kun je ervaren hoe makkelijk en dichtbij een duurzaam leven is. Een groot aantal bedrijven heeft namelijk al (veel) duurzame producten of diensten in huis. Met de Week van Duurzaamheid brengen deze bedrijven dit extra onder de aandacht. Ook energiecoöperaties, natuur- en milieuverenigingen en inwonersinitiatieven leveren een bijdrage.

Stropdassen en boerenkaas
Je kunt als inwoner uit de regio meedoen aan meer dan honderd activiteiten. Zo kun je een online workshop volgen over ontspullen of een ‘green fashion walk’ bekijken van kleding gemaakt uit fietsbanden en stropdassen. Ook zijn er proeverijen, kortingsacties op scharrelvlees, boerenkaas en biologische hutspotpakken om de smaak van duurzaam eten te proberen. En is het mogelijk om een proefrit te maken met een elektrisch vervoersmiddel.

Verduurzamen woning

Voor de mensen die een stap willen maken met het verduurzamen van hun woning is er een online energiespreekuur met gratis energieadvies. Daarnaast bieden bouwmarkten (in samenwerking met Veluwe Duurzaam) een kortingsactie op isolatiematerialen aan. Ook op het gebied van wooninrichting is er veel te doen: interieurarchitecten geven gratis advies en kringloopwinkels hebben kortingsacties.

Helpdesk op de weekmarkt
Tijdens de Week van Duurzaamheid staat op alle weekmarkten een kraam van Veluwe Duurzaam. Je kunt bij de kraam informatie krijgen over subsidies, leningen of over het verduurzamen van je woning. Natuurlijk kun je ook altijd even bellen of mailen met de Helpdesk om informatie in te winnen.

Corona
Actuele informatie over de activiteiten en het coronavirus is te vinden op de website www.weekvanduurzaamheid.nl. Vanwege de coronamaatregelen is inschrijven voor sommige activiteiten verplicht. Ook kan het zijn dat activiteiten aangepast worden. De ondernemers die meedoen aan de Week van Duurzaamheid zijn op de hoogte van de coronamaatregelen en nemen deze in acht. Ga je langs bij een actie of activiteit? Neem dan de coronamaatregelen in acht.

5 gedachten over “Ontdek het duurzame leven tijdens de Week van Duurzaamheid”

  1. Pingback: smooth jazz

  2. Pingback: japanese type beat

  3. Pingback: piano jazz music

  4. Pingback: cozy jazz

  5. Pingback: relaxing bossa nova

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud