Oliebollen gebakken? Gooi het vet niet in het riool!

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat je zelf weer heerlijke oliebollen kunt gaan bakken! Maar waar laat je het vet als de oliebollen klaar zijn?

Het gebruikte vet van de oliebollen zorgt voor verstopping van het riool. Het riool is net een groot apparaat: als we het verkeerd gebruiken, gaan er dingen mis. Ook frituurolie, vet uit de koekenpan en vet uit potjes zorgen voor verstoppingen in het riool. Zuiveringsinstallaties moeten door al dat vet extra hard werken om het water weer schoon te krijgen. Het vet klontert namelijk samen met allerlei vezeldoekjes en ander vast afval, waardoor de rioolpompen vastlopen.

Deze drie p’s mogen wél door het riool
Plas
Poep
– Wc-papier(let op: geen vochtig toiletpapier)

Lever je frituurvet in
Nu je weet waar je het vet niet moet laten, blijft er natuurlijk de vraag over waar je het vet dan wél kunt laten. Vet kun je terug in de verpakking gieten of (als je de verpakking hebt weggegooid) in een leeg melkpak. Daarna lever je het vet in. Dit kun je doen bij de supermarkt, scholen, sportclubs en kinderboerderijen (zie de gele containers). Zo voorkom jij dat het riool verstopt raakt en geef je het vet een tweede leven. Bijvoorbeeld als biodiesel.

Kun je geen gele container in je buurt vinden? Dan kun je het vet bij het restafval doen.

6 gedachten over “Oliebollen gebakken? Gooi het vet niet in het riool!”

  1. Pingback: best music for coffee shop

  2. Pingback: meditation music

  3. Pingback: connetix

  4. Pingback: วิเคราะห์บอลวันนี้

  5. Pingback: quik 2000

  6. Pingback: buy cannabis oil online in europe

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud