Aanvragen Toekomstbestendig wonen lening Putten mogelijk vanaf 1 januari 2021

Met de regeling Toekomstbestendig wonen is de financiering van een breed pakket aan maatregelen mogelijk voor woningeigenaren tegen een aantrekkelijke lage rente.

De voorwaarde hierbij is dat je minimaal één energiemaatregel financiert. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het isoleren van je woning of over het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast zijn er ook verschillende leenvormen mogelijk met deze regeling. Hiermee kun je – afhankelijk van jouw situatie – de beste leenvorm uitkiezen.

Je kunt verschillende typen maatregelen financieren
De maatregelen die je kunt financieren met deze regeling zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: energie, asbest, klimaat, levensloopbestendigheid en financiële kosten. Bij de categorie energie kun je denken aan het plaatsen van hoogrendementsglas in jouw woning of het plaatsen van een zonneboiler. Hiermee bespaar je energie of wek je duurzame energie op. Wanneer je gebruik wilt maken van deze regeling moetje altijd minimaal één maatregel uit deze categorie toepassen.

Binnen de categorie asbest kun je de lening aangaan om asbest te laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Hierbij gaat het om asbest dat zich bevind binnen jouw woning of bijvoorbeeld de schuur. Voor de categorie met maatregelen gericht op een veranderend klimaat, kun je denken aan maatregelen voor het opslaan van hemelwater of het plaatsen van een vegetatiedak. Met een vegetatie dak houd je water vast maar zorgt je ook voor een natuurlijke vorm van isolatie. Binnen de categorie levensloopbestendigheid kun je denken aan maatregelen als het verwijderen van drempels, of het verplaatsen van de badkamer naar de begane grond. Ook de kosten voor het afsluiten van deze lening kun je meefinancieren. Voor een uitgebreide lijst van mogelijke maatregelen kijk je op: www.putten.nl/TBWL

Er zijn verschillende typen leenvormen
Bij het aanvragen van de toekomstbestendig wonen lening kun je verschillende typen van leenvormen aangaan. De verschillende leenvormen zijn: consumptieve lening, de hypothecaire lening, de verzilverlening (hypothecair) en de maatwerklening (hypothecair). Deze leenvormen verschillen bijvoorbeeld in het maximaal te lenen bedrag, rente, afsluitkosten en de looptijd. Welke leenvorm het beste bij jouw past, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Denk hierbij aan je wensen, maar ook jouw leeftijd speelt hierin een rol. Op de website van de gemeente Putten: www.putten.nl/TBWL kun je ook hierover meer informatie vinden.

De aanvraagprocedure
Wanneer je de toekomstbestendig wonen lening wilt aanvragen, kun je gebruikmaken van het digitale aanvraagformulier. Deze vind je op de website van de gemeente Putten. De gemeente beoordeelt of jouw aanvraag voldoet aan de voorwaarden en stuurt jouw hierover een brief. In deze brief staat uitgelegd hoe je de lening kunt aanvragen. Vervolgens controleert SVn of je voldoet aan de voorwaarden voor de lening. Hierbij wordt ook gekeken naar jouw financiële situatie. Vervolgens krijg je bij een positieve beoordeling een offerte en wordt de lening verstrekt.

Heb je vragen?
Dan kun je contact opnemen met Gerike van Donkersgoed. Je kunt haar bereiken op gvdonkersgoed@putten.nl of bellen via 0341-359607 (werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag).    

2 gedachten over “Aanvragen Toekomstbestendig wonen lening Putten mogelijk vanaf 1 januari 2021”

  1. Pingback: water sounds

  2. Pingback: meditation music

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud