Noord-Veluwse kleurwedstrijd over duurzame tuin met leuke prijzen

Na het succes van 2 jaar geleden lanceren de Noord-Veluwse gemeenten en Veluwe Duurzaam dit jaar een nieuwe kleurwedstrijd voor kinderen (en volwassenen). Deze editie staat niet alleen de woning, maar ook de duurzame tuin centraal. Zo kunnen kinderen al kleurend iets leren over de thema’s ‘klimaat & water’ en ‘energie’. De wedstrijd loopt van 18 februari tot en met 1 april. Alle deelnemers ontvangen een duurzaam presentje. Daarnaast ontvangen de winnaars vrijkaarten voor een leuk uitje in de regio Noord-Veluwe. 

Op de kleurplaat is een klimaatvriendelijke tuin en een deel van een duurzame woning te zien. Daaromheen staan woorden die nog op de juiste plek gezet moeten worden. Kinderen kunnen (eventueel samen met hun ouders/verzorgers) op zoek naar deze verschillende afgebeelde maatregelen. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe een regenwaterschutting eruitziet. Extra bijzonder aan deze kleurplaat is dat het papier van bermgras uit Nederland is gemaakt.

Afhaalpunten in de buurt
Kinderen die de komende week voorjaarsvakantie hebben, kunnen meteen aan de slag met de kleurplaat. Vanaf zaterdag 19 februari kunnen zij een kleurplaat ophalen bij één van de afhaalpunten in hun buurt. De kleurplaat is daarnaast ook te downloaden via de website van Veluwe Duurzaam. De downloadlink en alle afhaalpunten zijn te vinden op: www.veluweduurzaam.nl/kleurwedstrijd.

Prijzen
Iedereen die het leuk vindt om mee te doen, kan een kleurplaat inkleuren en opsturen. De leeftijdscategorieën zijn 3 t/m 5 jaar, 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Onder elke leeftijdscategorie en in elke gemeente (Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem) worden er prijzen uitgereikt aan de winnaars. Denk hierbij aan vrijkaarten voor een klimbos of bonnen voor een pannenkoekenhuis. Daarnaast ontvangt élke deelnemer een leuk duurzaam presentje.

Kleurplaat inleveren
Kleurplaten kunnen tot en met 1 april ingeleverd worden bij één van de inleverpunten (te vinden op de website: www.veluweduurzaam.nl/kleurwedstrijd) of opgestuurd worden naar onderstaand adres. Er is geen postzegel nodig.  

Kleurwedstrijd Veluwe Duurzaam
Antwoordnummer 80840
8084 ZV ’T HARDE

3 gedachten over “<strong>Noord-Veluwse kleurwedstrijd over duurzame tuin met leuke prijzen </strong><strong></strong>”

  1. Pingback: relax

  2. Pingback: relaxing bossa nova music

  3. Pingback: 뉴토끼

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud