Mogelijk duurzaam warmtenet voor Waterfront fase 3

In september heeft de gemeenteraad van Harderwijk ingestemd met het voorstel om voor Waterfront fase 3 de mogelijkheden van een warmtenet te onderzoeken. In het onderzoek worden onder andere het technisch ontwerp, de businesscase (kosten en opbrengsten) en de organisatiestructuur (wie betaalt wat, wie bepaalt wat) verder uitgewerkt. In de uitwerking van de organisatiestructuur wordt ook gekeken op welke manier de gemeente samen kan werken met de lokale energiecoöperatie Endura.

Het voorgestelde warmtenet krijgt zijn warmte van het afvalwater van de rioolzuivering op bedrijventerrein Lorentz in combinatie met warmte uit het oppervlaktewater in de haven. In het onderzoek wordt ook gekeken of het mogelijk is om later het warmtenet nog uit te bereiden.

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad begin 2021 een besluit neemt of de gemeente Harderwijk het warmtenet gaat aanleggen. In 2023 moeten de eerste huizen die zijn gebouwd in het Waterfront zijn aangesloten op het warmtenet. Onderdeel van de besluitvorming is om het Open Warmtenet zo aan te leggen dat daarmee ook de mogelijkheid ontstaat om eventuele omliggende afnemers in de toekomst van duurzame warmte te kunnen voorzien.

6 gedachten over “Mogelijk duurzaam warmtenet voor Waterfront fase 3”

  1. Pingback: cozy coffee shop

  2. Pingback: deep sleep

  3. Pingback: bossa nova cafe

  4. Pingback: Dnabet

  5. Pingback: pork tenderloin

  6. Pingback: mais vendidos na ticto

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud