Gemeente Hattem kiest voor verkeersborden van bamboe

Gemeente Hattem heeft negen nieuwe verkeersborden van bamboe aangeschaft. De bamboe verkeersborden dragen bij aan het verduurzamen van Hattem. Deze borden komen te staan op de parkeerplaatsen met een elektrische laadfunctie. De borden krijgen aan de achterkant een insectenhotel of vogelhuisje.

Het plaatsen van de bamboe borden is een volgende stap op weg naar een energiezuinige en duurzame stad. Het betreft hier een ‘pilot’. De aanschaf van deze bamboe borden is namelijk wel duurder dan de aluminium borden. Het maken van de bekende aluminium borden is een proces dat veel energie kost. Mede daarom is gekozen om CO2-neutrale bamboe borden aan te schaffen. ‘Hiermee laten wij als gemeente zien dat duurzaamheid erg belangrijk is en dat wij het zelf ook ten uitvoer brengen. Voor veel inwoners is dat normaal minder zichtbaar maar de achterkant van deze borden valt direct op’, aldus wethouder Auke Schipper.  

Handhaving
Met het plaatsen van de nieuwe bamboe borden zijn de parkeerplaatsen met laadpalen ook specifiek gereserveerd voor het opladen van elektrische auto’s. Een andere auto die daar parkeert, krijgt een waarschuwing of proces verbaal.

Recyclen
Het verkeersbord van bamboe is robuuster dan de aluminium variant. Doordat de bamboe geïmpregneerd wordt met een vocht- en schimmelwerend middel gaat het lang mee. De bamboe borden zijn volledig recyclebaar. Als ze uiteindelijk kapot of versleten zijn kunnen ze tot spaanplaat worden verwerkt of als biomassa worden gebruikt voor het opwekken van stroom.

Wethouder Auke Schipper bij het nieuwe verkeersbord

7 gedachten over “Gemeente Hattem kiest voor verkeersborden van bamboe”

  1. Pingback: relax everyday

  2. Pingback: jazz music

  3. Pingback: winter coffee shop ambience

  4. Pingback: qiuqiu99

  5. Pingback: capuchin monkey for sale

  6. Pingback: Angthong National Marine Park

  7. Pingback: เช่ารถตู้พร้อมคนขับ

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud