Kleur je duurzame huis

Veluwse kleurwedstrijd met leuke prijzen

Vanaf deze week tot 10 mei is er een grote kleurwedstrijd waar alle kinderen uit de regio Noord- Veluwe aan mee kunnen doen. Op de kleurplaat is een duurzaam huis en een klimaatvriendelijke tuin te zien. Daaromheen staan zoekwoorden die nog op de juiste plek gezet moeten worden. Op een creatieve manier kunnen kinderen (en volwassenen) op deze manier iets leren over duurzaam wonen. De wedstrijd is bedoeld als een leuke afwisseling op het thuisonderwijs. De kleurwedstrijd is een initiatief van de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten in samenwerking met het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Een kleurplaat ophalen of downloaden
Nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven, is het belangrijk dat de kleurplaten makkelijk te verkrijgen zijn. De kleurplaten liggen bij een groot aantal supermarkten, bouwmarkten en andere winkels in de regio waar ouders en verzorgers hun boodschappen doen. Op www.veluweduurzaam.nl/kleurwedstrijd staat het overzicht van alle winkels. Ook is het mogelijk om de kleurplaat zelf uit te printen.

Wie kan er mee doen?
Er zijn veel prijzen te winnen. Van een dagje naar de Efteling tot een activiteit in de buurt zoals het Klimbos in Ermelo of een knutselpakket om je eigen windmolen te maken.

De leeftijdscategorieën zijn 3 t/m 5 jaar, 6 t/m 9 jaar, 10 t/m 12 jaar en 13+. Iedereen met een passie voor kleuren kan zo meedoen. De kleurplaten kunnen voor 10 mei gratis worden opgestuurd naar het antwoordnummer van Veluwe Duurzaam. Een jury beoordeelt de inzendingen.

Over de tekening
De kleurplaat is getekend door kinderboekenillustrator Marieke ten Berge. Marieke woont in gemeente Oldebroek. “Nu kinderen zoveel thuis zijn, is het leuk om deze kleurplaat voor hen te maken. Ik heb er daarom als illustrator en als moeder met veel plezier aan gewerkt. Ik hoop dat er veel kinderen mee gaan doen”, aldus Marieke.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud