Inwoners en vakantieparken zetten Putten in het groen met streekeigen beplanting

7 bewoners uit het buitengebied van Putten en 5 eigenaren van vakantieparken plantten 170 bomen en ruim 6.900 struiken op hun erven en vakantieparken. Dit is het resultaat van de beplantingsactie ‘Putten in het Groen’ van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en gemeente Putten. De uitdeeldag van het plantmateriaal vond plaats op vrijdag 19 november op een speciaal ingerichte drive-through; een ophaalservice van bomen en struiken voor een groener Putten.

Drive-through

Het uitdelen van de beplanting begon om 11.00 uur bij Buitenplaats Putterheijde, tevens deelnemend vakantiepark, aan de Oude Prinsenweg 1 in Putten. Vanwege de coronamaatregelen werd er een drive-through georganiseerd. Deelnemers bleven in de auto terwijl medewerkers van SLG de bomen en struiken op gepaste afstand oplaadden.

Diersoorten profiteren van inheemse beplanting

Twaalf deelnemers kregen een bezoek door een adviseur van SLG en ontvingen een beplantingsadvies voor hun erf of voor hun vakantiepark. Door gebruik te maken van beplanting die hier van nature voorkomt in combinatie met goed ecologisch beheer profiteren diersoorten van het buitengebied hiervan, zoals steenuil, kneu, zwartkop, haas, egel, bijen, hommels en dagvlinders. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgen de terreinen en het omliggende landschap meerwaarde wanneer er inheemse plantsoorten staan. Na het ophalen gingen de deelnemers in het buitengebied van Putten aan de slag en plantten ze laan-, knot- en fruitbomen en struiken in de vorm van hagen, heggen en vogelbosjes op hun terrein.

Natuurlijk erf en vakantiepark dragen bij aan biodiversiteit

Een natuurlijk erf en vakantiepark die goed aansluiten op het landschap leveren een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek. Zo zijn bepaalde soorten planten kenmerkend voor de Veluwe.

Vorig jaar was het project gericht op vergroening van recreatieparken. Dit jaar ligt de nadruk op de bewoners van het buitengebied van Putten, maar ook recreatiebedrijven deden mee. Ook voor 2022 krijgen bewoners van het buitengebied en recreatiebedrijven weer de mogelijkheid om mee te doen. Vanaf het voorjaar is dan inschrijving weer mogelijk.

7 gedachten over “Inwoners en vakantieparken zetten Putten in het groen met streekeigen beplanting”

  1. Pingback: bass japanese

  2. Pingback: warm christmas jazz instrumental

  3. Pingback: Trust Bet

  4. Pingback: บับเบิ้ล

  5. Pingback: พอตใช้แล้วทิ้ง

  6. Pingback: fuckgirl

  7. Pingback: fox888

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud