Tegeltaxi in gemeente Oldebroek haalt 18.000 kilo bestrating op

Tegeltaxi in gemeente Oldebroek haalt 18.000 kilo bestrating op

Gemeente Oldebroek hecht waarde aan een groene en duurzame leefomgeving. Daarom werd in oktober de tegeltaxi in het leven geroepen. Door de tegels gratis op te halen wilde de gemeente haar inwoners stimuleren om hun tuin te verduurzamen. Inwoners konden hun tuintegels aanmelden voor de tegeltaxi, als zij de tegels zouden vervangen voor planten. Tijdens de twee ophaaldagen haalde de tegeltaxi bij 13 adressen de tuintegels op.

In totaal werd er ongeveer 18.000 kilogram aan bestrating opgehaald. De opgehaalde bestrating bestond grotendeels uit klinkers, grindtegels, stoeptegels en andere soorten bestrating. Een ‘normale’ stoeptegel weegt 9,5 kilo en heeft een afmeting van 30 bij 30 centimeter. 18.000 kilogram tegels staat dus gelijk aan ongeveer 1.895 stoeptegels. Die 1.895 stoeptegels vormen samen een rij van bijna 570 meter. Met een gemiddelde wandelsnelheid van 4,5 kilometer per uur is dat 7,5 minuten lopen. Alle opgehaalde tegels zijn vervangen door gras, planten of bomen. Gemeente Oldebroek is dus een stukje groener geworden.

Subsidie voor je tuin
Ondanks dat de tegeltaxi niet meer rijdt dit jaar, kunnen inwoners wel aan de slag met het verduurzamen van hun tuin. Er zijn verschillende maatregelen die toegepast kunnen worden. Er is onder andere subsidie beschikbaar voor het vervangen van bestrating door beplanting, het planten van bomen en het afkoppelen van regenwater. Bekijk alle maatregelen en voorwaarden op www.veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling.

5 gedachten over “Tegeltaxi in gemeente Oldebroek haalt 18.000 kilo bestrating op”

  1. Pingback: gangster

  2. Pingback: warm relaxing jazz

  3. Pingback: meditation music

  4. Pingback: duurzaam speelgoed

  5. Pingback: เติม เงิน ps4

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud